Ege Postası
Geri

Eshot'a 100 araçlık takviye: Yerli üreticiye fiyat şoku!

Kent içi ulaşımın geliştirilmesi için yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, otobüs filosuna yeni takviyeler kararı aldı. İZULAŞ filosunu 110 adet alçak tabanlı otobüs ile güçlendirecek olan Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımadaki amiral gemisi ESHOT Genel Müdürlüğü'nde de 100 körüklü otobüs alımı için düğmeye bastı. Eshot'a 100 araçlık takviye
Eshot'a 100 araçlık takviye: Yerli üreticiye fiyat şoku!
Haberler / İzmir
18 Ocak 2016 Pazartesi 12:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2016'da kent içi toplu taşıma hizmetlerini yerine getiren araç filosunu 260 yeni araç alımı için bütçe hazırlıklarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZULAŞ şirketinin ardından ESHOT Genel Müdürlüğü'nde de yeni araç alımlarına gidecek.
  
ESHOT 100 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS SATIN ALIYOR
Geçtiğimiz yıl yarım milyarı aşkın yolcu taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu taşıma ağını yeni araç alımları ile güçlendirmeye bu yıl da devam edecek. İZULAŞ bünyesinde hurdaya ayrılan ve hibe edilen eski araçların yerine çevreci, tasarruflu, konforlu ve engelli kullanımına uygun 110 adet alçak tabanlı otobüs alacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT filosuna katılacak yeni araçlar için de ihale hazırlıklarını tamamladı.
 


2016'DA FİLOYA 260 OTOBÜSLE TAKVİYE
Son on yılda aldığı bin 200'e yakın yeni otobüsle araç filosunun tamamını değiştiren ve yaklaşık 2 bin araçla İzmirlilere toplu ulaşım hizmeti veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına bu yıl içerisinde alacağı 260 yeni araçla devam edecek. İZULAŞ şirketini ardından ESHOT Genel Müdürlüğü de 100 yeni otobüsle filosunu takviye etmek için düğmeye bastı.
 
YIL SONUNA KADAR SEFERLERE BAŞLAYACAK
Alınacak 100 yeni körüklü otobüs sayesinde hem yeni bağlanan ilçelere yönelik ulaşım faaliyetleri rahatlayacak, hem de mevcut filonun ortalama 6 olan yaş ortalaması düşürülerek son teknoloji ve modern otobüslerle takviye yapılmış olacak. 100 otobüs alımı için 18 Şubat 2016 tarihinde ihaleye çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü yeni araçlarını toplam 7,5 ayda, yani yıl sonuna kadar peyderpey teslim alacak. Filoya katılacak yeni otobüslerin seferlere başlamasıyla birlikte, kent içi ulaşıma hizmet eden araç sayısı da yaklaşık 2 bine çıkmış olacak. Alınacak araçların tamamı çevreci ve tasarruflu EURO-VI motorlu, engelli kullanımına uygun, sürücü kabinli, konforlu, klimalı ve son teknolojiye sahip körüklü otobüsler olacak. En az 140 yolcu kapasiteli 100 aracın ilk 15'si ise yaz aylarında teslim edilecek ve seferlere başlayacak. Yeni araç alımları ile birlikte otobüs filosunun 6 olan yaş ortalaması da Avrupa standartlarının üstüne çıkacak.
 


YERLİ ÜRETİCİYE SAĞLANAN AVANTAJ YÜZDE 3'DE KALDI
ESHOT 100 körüklü otobüsün yanı sıra, yıl sonuna kadar 50 adet de elektrikli otobüs satın alacak. Diğer yandan, yerli üreticilere mevzuat gereği geçmişte yüzde 15 oranında sağlanan fiyat avantajı ihale kapsamında yüzde 3'e düşürüldü. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz yıl yapılan 20 elektrikli otobüs alımında yerli malı belgesi ile kamu ihalelerine katılan üreticilere yönelik yüzde 15'lik fiyat avantajının sağlanmadığı gerekçesiyle sunulan itirazlar sonucunda ihale Kamu İhale Kururumu tarafından iptal edilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası