Ege Postası
Geri

Eski Başkan Karabağ’dan çarpıcı açıklama: CHP kurtulmadan Türkiye kurtulmaz

Bayraklı önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Karabağ, TR35 TV'de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, "Türkiye’nin en büyük sorunu cumhuriyet değerlerinden uzaklaşması. Bu sorunu çözecek yine CHP’dir. CHP kurtulmadan Türkiye kurtulmaz. Biz kuruluş ve kurtuluş değerlerine geri dönmeliyiz. Biz CHP’nin içinde ne görev verilirse onu yaparız. Biz emek ağırlıklı bir kitleyiz. Bizim 6 okumuz var. CHP’nin temel ilkelerden ayrılarak başka yollara gitmesini engellemeliyiz. Bu konuda bir görev düşerse elimizi taşın altına koyarız. Bu saatten sonra bir yere adayım demem" dedi.
Eski Başkan Karabağ’dan çarpıcı açıklama: CHP kurtulmadan Türkiye kurtulmaz
Haberler / Yerel Politika
28 Eylül 2023 Perşembe 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Bayraklı önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Karabağ, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında önemli açıklamalarda bulundu.

“İKİNCİ TUR SENARYOYDU”

Genel seçim sürecini ve sonucunu değerlendiren Hasan Karabağ, “2017 yılında mühürsüz oy pusulalarının kabul edildiği referendumda, Cumhurbaşkanlığı sistemi denilen sisteme geçildi. Bundan sonraki seçimler belli bir gücün kontrolünde oluyor. Kılıçdaroğlu değil başka biri  olsaydı da seçim kaybedilecekti. 2017’deki mühürsüz oyları kabul eden muhalefetin tepkisiz kalması sonucu seçim kaybedildi. Genel Başkanın Adalet Yürüyüşü’nü seçim kurulunun önünde yapması gerekiyordu. Bu seçimin tanılmadığını ve kanunsuz olduğunu dile getirselerdi bu ucube sistem olmayacaktı. İkinci tur bir senaryoydu ” ifadelerine yer verdi.

“SOLUN CHP’DE BİRLEŞMESİ GEREKİYOR”

CHP’de başlayan değişim tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hasan Karabağ, “Bir değişim olmalı ama yanlışlara ortak olanların yapabileceği iş değil. Bu dönem yapılan konuşmaları samimi bulmuyorum. Partinin sağa yaklaşımdan kurtulup sol çizgiye gelmeyle mümkündür. Genel başkan ve ekibi Türkiye’nin yüzde 70’i sağçı, biz de onlara yaklaşalım teziyle bir davranış içine girdiler. Geriye dönüp baksalar bu muhafazakar toplumlar, ekonomik kriz dönemlerinde ‘bu sefer de sola oy verelim’ dediği zamanlar oldu. Bizim insanlarımız farklı bir kulvarda insan görmek istiyor. Partinin antiemperyalist çizgide olması gerekiyor. Sol marksistler kemalizmi eleştirirler. Mahir Çayan onu kesintisiz 2 kitabından bir pasajda Kemalizmi tarif etmiştir. Bu pasajı okusunlar. Emperyalizme karşı olmayan solcu olamaz. HDP çizgisi kendi ekseninde bir çizgi. Dolayısıyla HDP hareketi Amerikancı emperyalizmin ortak olduğu bir hareket. Bütün sol unsurların CHP’de birleşmesi gerekiyor. Yapıda bir aksaklık varsa bu yapının düzelmesi gerekiyor. Partiyi terk ederek bu iş olmaz. Partyi içinden yetişmemiş, parti kültürü almamış insanblar gelip parti dışına çıktılar. CHP’nin içinden yetişmiş inançlı insanların bu partiyi terk etmemesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

ÖN SEÇİM VURGUSU

İzmir’de Aziz Bey döneminden beri büyükşehir odaklı bir siyaset izleniyor. Belediye başkanları ilçe başkanı ya da il başkanını seçtirmek için müdahil oluyor. Ön seçim olmadığı ve atamaların hepsinin genel merkezde yapıldığı için genel merkeze insan sokmak için belediye başkanları siyasete müdahil oluyor. Milletvekilleri ve belediye başkanları ön seçimle belirlense iş tabana yayılacak ve yukarıdaki kavga bu kadar gürültülü olmayacak. Biz bu algıyı yıkmaya çalıştık ama hala devam ediyor. İzmir’de 56 kurultay delegesi var. Ankara, İstanbul ve Güneydoğu, Genel Başkanın atadığı vekilleri ve PM’leri topladığımzıda 700-800 delegeyi zaten genel merkez yapısı topluyor. Bu ön seçimi çıkarmamız lazım” diye konuştu.

“ÜYELER SIFIRLANMALI”

Parti içinde üye reformunun yapılması gerektiğine dikkat çeken Karabağ, “Parti içinde İl Başkanlarının yerel seçimde belediye başkanı atama yetkisi yok. Hiçbir il başkanı belediye başkanı atatamadı. Bu kadar kavgaya gerek yok. Belediyelerin olduğu yerlerde ilçe örgütleri işe girmek ve belediye rantından faydalanmak isteyen üyelerden oluşuyor. Bir üye reform yapılması ve üyelerin sıfırlanması gerekiyor. Genel Merkez atama yaptığı sürece, Genel Merkeze, MYK’ya adam koymak için belediye başkanları kongrelere saldırıyorlar. Çakma üyelerden partinin kurtulması gerekiyor. Türkiye’de siyasi partiler kanununu değiştirmek lazım. Kurultay yapılsın, Tüzük değişsin. Asıl değişim tüzükte yapılmalı. Genel Başkan üyelerle seçilsin. Ama kaliteli üyelerle yapılmalı. Üyelerin eğitim seviyesini ve partililiğini garanti altına alınmalı. Sahte üyeler gelip, yanlış adayları çıkarmasın” dedi.

“BLOK LİSTE KALDIRILMALI”

Tüzükte değişmesi gereken maddelere dikkat çeken Karabağ, “Kınama cezası alan üye mahkemeye taşıyamıyor. Bir çok insana kınama veriyorsun hakkını arayamıyor. Hep doğru karar mı veriyorsunuz? Kurullar her zaman hukuki kararlar veremiyor. Disiplin kurulları özgür olmalı. Hukukçu arkadaşların orada olması gerekiyor. Blok listeyi tamamen çıkarmak gerekiyor. Anahtar listeler çıkıyor, disipline etmek istiyorsan o listeyi çıkar. Bırakın insanların oynama şansı olsun. 2 liste olmazsa hiçbir şeyin anlamı yok” dedi.

“AKP’Yİ TAKLİT EDİYORLAR”

Muhalefetin üstüne düşeni yapmadığını ileri süren Hasan Karabağ, “AKP’nin yaptıklarını yerelde taklit edersek bize neden oy versinler?  Türkiye’nin şu andaki açmazı, iktidara alternetif bir muhalefet görüntüsü verilmemesi. Anayasanın değiştirilmesi konusuna sessiz kalan muhalefettir. Bundan sonra bütün gücü eline geçiren iktidar muhalefetten çekinmiyor. Muhalefet etmek sadece grupta konuşma yapmak değil. Anayasadan gelen bir sürü müdahil olma hakkımız var. Ortalık yangın yeri. Ne emeklilikler için ne yoksulluk için bir şey yapmıyoruz. Mecliste konuşarak olacak iş değğil. Yanımıza STK’ları, sendikaları, işçi gruplarını, baroları almamız lazım. CHP’li Belediyelerde genel merkezin bir sendikayla anlaşması lazım. AKP’ye bak, Hak-iş, Memur-Sen’i koyuyor. DİSK oralara giremiyor, bir tek biz de efeleniyorlar. Partinin bu konuda kendini discipline etmesi gerekiyor. Büyük konfederasyonlar var. Bunlarla hareket etmek gerekiyor. İktidara tazyik yapmassan hiçbir şey değiştiremezsin. Muhalefet görevini yapamıyor” ifadelerine yer verdi.

“SAHTE SÖYLEMLERLE DEĞİL GERÇEK ATATÜRKÇÜLERLE”

Cumhuriyet Bayramı’nda yapılan etkinliklerden bahseden Karabağ, “Biz Atatürkçüler, yurtseverler, cumhuriyetçiler çoğunluktayız. Örgütlü bir güç halinde değiliz. Sarılabildikleri bir CHP’ydi, o fikirleri dejenare ettik. Atatürk’e ‘Dersim’de katliam yaptı’ diyen insanları aldık ve biz Atatürkçüleri giderek kırıyorduk. Bizim yaptığımız etkinliklere her yerden insan yağıyordu. Cumhuriyet Bayramı denilince Bayraklı akla geliyordu. Ben üzülüyorum artık bir meşaleyle yürüyorlar. Ben son etkinliği Atatürk stadında yapmayı düşünüyordum. Büyük bir etkinlikle milli duyguları yeniden şahlandırabiliriz. Altyapı biz de var Bu işi yapanın Atatürkçü olması

lazım. Sahte söylemlerle bu iş olmaz. Biz sivil toplum örgütleriyler barışıktık. Bu işler insan kazanarak oluyor. Biz o örgütlere yardımcı oluyorduk onlar da bizim etkinliklere koşarak geliyorlardı” dedi.

“İTTİFAK YOK GİBİ ÇALIŞILMALI”

Yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Hasan Karabağ, “Yerelde ittifak olmayacak gibi program yapılması gerekiyor. İzmir’de sıkıntılar var. Belediyecilik açısından eleştiri alıyoruz. Kentin merkezini değiştiremedik, ulaşım sorunu çözemedik. Sorunların hepsi çözülürse belediyeye gerek yok ama acil sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Belediye başkanlığı kolay değil. Belediye başkanı çok yönlü insan olacak ve insanları sevecek. İnsanların bir sorununu çözdüğünde mutlu olacak. Oraya laylayloma gelecek tiplerin atanmaması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde ittifak sistemi olmayacak gibi yeni adaylarla ve projelerle seçime girmeliyiz. Bu dönem Mansuroğlu, Manavkuyu ve Osmangazi’de deprem sebebiyle taşınmalar oldu. Hastanenin orada 3 bin 500 konut yapıldı. Bin 200’ü depremzedelere verildi. Kalan konutlarda taşıma seçmen yazılabilir. Bu yapılırsa 15 bin seçmen yapar. Burada oy olacak insanların çıkarılması lazım. İzmir’de metropolde 2 ilçe kaybedilirse büyükşehir tehlikeye girer. Belediye başkanları için anket yapılsın ve kimsenin gözünün yaşına bakmamaları lazım” dedi.

“İZMİR’İN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR”

İzmir’in sorunlarına dikkat çeken Karabağ, “İzmir’in en önemli sorunu kentsel dönüşüm. İzmir’e gelenler baktığında burası değişmemiş diyor. Evet ilçelerde bir takım işler yapıldı. Alt yapı yapıldı ama bir an once İzmir’in toparlanması lazım. Ulaşımda yapılması gereken kolay işlemler var. İzmir denizi ulaşımda kullanılmıyor. Metro hattını uzak yerlere götürülmesi gerekiyor” diye konuştu.

“CHP KURTULMADAN TÜRKİYE KURTULMAZ”

Herhangi bir göreve talip olmadığını açıklayan Karabağ, “Türkiye’nin en büyük sorunu cumhuriyet değerlerinden uzaklaşması. Bu sorunu çözecek yine CHP’dir. Biz kuruluş ve kurtuluş değerlerine geri dönmeliyiz. Biz CHP’nin içinde ne görev verilirse onu yaparız. Biz emek ağırlıklı bir kitleyiz. Bizim 6 okumuz var. CHP’nin temel ilkelerden ayrılarak başka yollara gitmesini engellemeliyiz. Bu konuda bir görev düşerse elimizi taşın altına koyarız. Bu saatten sonra bir yere adayım demem. Benim deve güreşinde yaptığım konuşmayı, genel başkana hakaret etti yalanıyla günlerce tantana ettiler. Kendilerine söylenen bir konuyu istismar ettiler. Bir an önce Atatürkçü herkesin CHP birleşerek, Türkiye’yi siyasal islam çizgisinden giden insanlara karşı çıkması lazım. CHP kurtulmadan Türkiye kurtulmaz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası