Ege Postası
Geri

Eski 'prensinden' Merkel'e Suriye eleştirisi

Almanya’nın eski Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg, aylar sonra yeniden ortaya çıktı ve Merkel’in Suriye politikasına sert eleştiriler yöneltti.Bir dönem ‘Merkel’in prensi’ olarak görülen ve doktora tezinde intihal yaptığı...
Eski 'prensinden' Merkel'e Suriye eleştirisi
Haberler / Dünya
2 Eylül 2013 Pazartesi 16:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’nın eski Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg, aylar sonra yeniden ortaya çıktı ve Merkel’in Suriye politikasına sert eleştiriler yöneltti.

Bir dönem ‘Merkel’in prensi’ olarak görülen ve doktora tezinde intihal yaptığı gerekçesiyle Mart 2011′de istifa edip Amerika’ya göç eden eski savunma bakanı, Almanya’nın Suriye politikasına ilişkin bir makale kaleme aldı.

New York Times’ta yayınlanan makalesinde Zu Guttenberg, Hıristiyan Demokrat Partili (CDU) Başbakan Merkel’in NATO ve müttefiklerle yeterince işbirliği içinde olmadığını söyledi.

Hükümetin dış politikasını yerden yere vuran eski politikacı, “Almanya ekonomik bir güç olmasına karşın dış ve güvenlik politikalarında tam bir cüce.” ifadesini kullandı.

Merkel’in daha önceki Libya krizinde de NATO ile hareket etmek yerine Çin ve Rusya’ya yöneltiğini belirten Zu Guttenberg, Amerikan okurlarına “Almanların genel olarak askeri operasyonlara çekinceli yaklaştığını” anlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası