Ege Postası
Geri

EuroBasket'te 2013'un en büyüğü NTVSpor'da belli oluyor

Slovenya'nın evsahipliği yaptığı 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın son gününde birbirinden çekişmeli iki maç oynanacak. Sonucu merakla beklenen final maçında tarihindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanmak isteyen Fransa ile son olarak...
EuroBasket'te 2013'un en büyüğü NTVSpor'da belli oluyor
Haberler / Spor
22 Eylül 2013 Pazar 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Slovenya'nın evsahipliği yaptığı 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın son gününde birbirinden çekişmeli iki maç oynanacak.

Sonucu merakla beklenen final maçında tarihindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanmak isteyen Fransa ile son olarak 2003 yılında bu unvanı elde elden ve toplamda 3 kez bu turnuvada zafere ulaşan Litvanya'yı karşı karşıya getirecek mücadele, Türkiye saati ile 22.00'de başlayacak ve NTVSpor'dan naklen ekranlara gelecek.

NBA yıldızları Tony Parker ve Nicolas Batum'un önderliğinde finale kalan Fransa, 1993 yılında Almanya'nın şampiyonluğu sonrası bu unvana ilk defa erişen takım olmak için parkeye adım atacak. Litvanya ise pota altındaki genç NBA oyuncuları Donatas Motiejunas ve Jonas Valanciunas'ın yanı sıra Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Linas Kleiza ile rakibini alt etmenin yollarını arayacak.

Kazanan takımın İspanya'dan devralacağı bu tacın yeni sahibi Slovenya'nın başkenti Ljubljana'daki Stozice Arena'da belli olacak.

İSPANYA VE HIRVATİSTAN KÜRSÜNÜN 3. BASAMAĞI İÇİN KARŞILAŞACAK

Bu maç öncesinde yine aynı salonda Türkiye saati ile 18.30'da İspanya ve Hırvatistan arasında kürsüde yer alacak son takımın belirleneceği üçüncülük karşılaşması oynanacak.

İspanya'nın en büyük kozu kulüp kariyerini NBA Batı Konferansı ekiplerinden Memphis Grizzlies'te geçiren Marc Gasol olurken, Hırvatistan ise Fenerbahçe Ülker'in skorer yıldızı Bojan Bogdanovic'in hücumda sergilemesini beklediği etkili performansla ilk tur grubunda yenildiği rakibi karşısında bir tür rövanş niteliğindeki mücadede galibiyet arayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası