Ege Postası
Geri

“Evlilikte mutlu olmak için eşler birbirine zaman ayırmalı”

İletişim Uzmanı Canten Kaya, evlilikte mutlu olmak için eşlerin birbirine zaman ayırması gerektiğini söyledi. Canten Kaya, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aile Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Aile İçi İletişim’...
“Evlilikte mutlu olmak için eşler birbirine zaman ayırmalı”
Haberler / Güncel
19 Mayıs 2013 Pazar 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İletişim Uzmanı Canten Kaya, evlilikte mutlu olmak için eşlerin birbirine zaman ayırması gerektiğini söyledi.

Canten Kaya, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aile Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Aile İçi İletişim’ seminerine konuşmacı olarak katıldı. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki seminerde konuşan Kaya, evlilikte mutluluğun sırlarını anlattı. Kaya, “Evlilikte mutlu olmak için, eşler birbirlerine zaman vermeli. Karşısındakini anlamaya çalışmalıdır. Farklı ailelerden, farklı yapılardan veya farklı kültürlerden bir araya gelinmektedir. Evlilik paylaşmaktır, evlilik mutluluktur, evlilik birbirini tanımak ve anlamaktır. Evlilik ayrıştırmak değil, bütünleştirmektir.” dedi.

Kadınların günlük 24 bin, erkeklerin ise 12 bin kelime konuştuğunu ifade eden Kaya, “Erkekler bu kelimelerin tamamını akşam evlerine gelene kadar iş hayatında tükettiklerinden evde konuşma ihtiyacı duymazlar. Kadınlar, eşleri eve gelene kadar sadece 4 binini kullanırlar. Geri kalan 20 bin kelime için eşlerini beklerler. Evde çatışma genelde buradan çıkar. Kadın konuşmak ister ama erkek 12 bin kelimeyi gün içinde tükettiği için konuşmaz. Burada yapılacak en güzel şey eşinizin bu ihtiyacını karşılama adına konuşmaktır. Çünkü konuşmakta bir ihtiyaçtır. Eşleri çalışan erkekler eşleri çalışmayan erkeklere göre biraz daha şanslıdır.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, seminerin sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında, Kaya’ya vermiş olduğu semineri keyif alarak beğeni ile izlediklerini belirtti.

Programa katkıda bulunan Pınar Aile ve Kadın Eğitim Yardımlaşma Derneği (PINAR-DER) , Çalışkan Bayanlar Derneği (ÇABA-DER), Gökkuşağı Derneği, Nilüfer Derneği’ne İl Müdürü İsmet Zor tarafından plaket verilerek teşekkür edildi.

    Seminer sonrasında Canten Kaya kitaplarını imzaladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası