Ege Postası
Geri

Evrensel barış elçileri Başkan Demirtaş’ı ziyaret etti

'Evrensel Barışa Doğru' adı altında bu yıl 11'ncisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Samsun İl Etkinliği için şehre gelen yabancı öğrenciler, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı makamında ziyaret etti. Başkanlık...
Evrensel barış elçileri Başkan Demirtaş’ı ziyaret etti
Haberler / Genel
5 Haziran 2013 Çarşamba 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Evrensel Barışa Doğru' adı altında bu yıl 11'ncisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Samsun İl Etkinliği için şehre gelen yabancı öğrenciler, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete, Azerbaycanlı Türkan Aliveya, Yemenli Khaled Noman, Mozambikli Jessica Tembe, Kenyalı Gabriel Kimhun, Iraklı Ranad Kamara, Belediye Meclis Üyesi Ömer Parlak, organizasyon heyetinden Ahmet Giritli, Kimse Yok Mu Derneği'nden Mustafa Baş eşlik etti.

Ziyarette Türkçe Olimpiyatları ile ilgili bilgi veren organizatör Ahmet Giritli, "Bu yıl Samsun’da düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni, 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla yapılıyor. 16 Haziran'a kadar devam edecek Kültür Şöleni'nde, dünyanın farklı ülkelerinde Türkçeyi en iyi öğrenen öğrencileri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenleniyor. 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katıldığı 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede yapılıyor. Beş kıtadan dili, dini, rengi farklı 2 bin öğrenci şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri kategorilerinde hünerlerini sergileyerek kardeşlik, özgürlük, evrensellik mesajı veriyorlar. Bu ulvi dünya barışı adına ilçenizin adına yakışır ilk adım atarak, İlkadım Belediyesi olarak maddi ve manevi katkı ve desteklerinizden ötürü şahsınıza ve tüm belediye personelinize teşekkür ediyorum." dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, bir süre öğrencilerle sohbet etti. Başkan Demirtaş, ülke genelinde barışı ve özgürlüğü korumanın ortak paylaşım adına dilin çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Demirtaş, "Türkçenin dünya dili olması, ortak paylaşım noktasında büyük emekler harcandığını görüyorum. Bu etkinliğin bu noktada gurur ve onur verici bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Buraya gelen öğrenci kardeşlerimizi Türklerin örf, adet misafirperverliği, kültür değerlerini ailelerine anlatmalarının, farklı inanç ve düşünce içinde olan insanların Türkler hakkında kafalarda bıraktığı kötü izlenimleri ortadan kaldırma noktasında büyük katkısı olur.” şeklinde konuştu. En önemli yatırımın insan yapılan yatırım olduğunun altını çizen Başkan Demirtaş, eğitimden kültüre uzanan her noktada ülke insanlarının ortak dil ile anlaşabileceklerini kaydetti. Demirtaş, misafir öğrencilere 'Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır' diyerek kahve-fincan takımı hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası