Ege Postası
Geri

Eyaletlerde güç kaybeden Merkel, yerel seçimlerde çıkış arıyor

Almanya'da son üç yıl içinde çok sayıda eyalet yönetimini Sosyal Demokrat (SPD)-Yeşiller koalisyonuna kaptıran Hıristiyan Demokratlar, yerel seçimlerde çıkış arıyor. 26 Mayıs’ta seçime giden Schleswig-Holstein eyaletinde konuşan Merkel,...
Eyaletlerde güç kaybeden Merkel, yerel seçimlerde çıkış arıyor
Haberler / Dünya
9 Mayıs 2013 Perşembe 17:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da son üç yıl içinde çok sayıda eyalet yönetimini Sosyal Demokrat (SPD)-Yeşiller koalisyonuna kaptıran Hıristiyan Demokratlar, yerel seçimlerde çıkış arıyor.

26 Mayıs’ta seçime giden Schleswig-Holstein eyaletinde konuşan Merkel, yerel politikanın Hıristiyan Demokrat politikanın kalbi olduğunu belirtti. Merkel, buradan alınacak başarının federal seçimler için destek olacağını kaydetti.

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, Baden-Württemberg, Kuzey Ren Vestfalya, Hamburg, Schleswig-Holstein ve en son Aşağı Saksonya’da yönetimi SPD ve Yeşiller’den oluşan koalisyon hükümetlerine kaptırınca yerel seçimlere ağırlık verdi. 26 Mayıs tarihinde Schleswig-Holstein eyaletindeki yerel seçim kampanyasına destek vermek için ilçe meclis üyeliği seçimleri yapılacak Hansa Park’taki aile festivaline katılan Merkel yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti.

22 Eylül tarihinde yapılacak federal parlamento seçimleri öncesi CDU’nun seçime katılacağı son eyalet Schleswig-Holstein'da seçmenlerden oy isteyen Merkel, “Yerel seçimler Hıristiyan demokrat politikanın kalbi. Bunun için yerel seçimlere katılmak ve oy kullanmak çok önemli.” dedi.

Bireysel çıkarların toplumsal çıkarların üstüne çıkmaması gerektiğine dikkat çeken Merkel, “Günümüzde bir şeye karşı olmak, bir şeyin taraftarı olmaktan çok kolaydır. Eğer herkes bir şeye karşı çıkarsa o zaman ilerleme kaydedemezsiniz." diye konuştu. Konuşmasının sonunda aday ve destekçilere teşekkür eden Merkel, Schleswig-Holstein’de birinci parti olmak istediklerini belirterek, “Buradan alacağımız güç federal seçimler için bize destek olacak.” ifadelerini kullandı.

Bu arada eyalette NDR televizyonunun yaptırdığı bir ankette CDU yüzde 34 oy oranı ile birinci parti çıkarken, SPD yüzde 31 ile ikinci sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl iktidara gelen SPD, Yeşiller ve SSW koalisyonundan halkın yüzde elliye yakını memnun olduğunu belirtti.

SEÇMENLERİN ÇOĞU KARARINI VERDİ

Önümüzdeki eylül ayında gerçekleştirilecek federal seçim öncesi, seçmenlerin büyük çoğunluğunun oyunu vereceği partiyi kararlaştırdığı ortaya çıktı. ‘Insa’ düşünce kuruluşunun yaptığı kamuoyu araştırmasına göre, seçmenlerin yüzde 54’ü seçeceği parti konusunda kararını vermiş durumda. Yüzde 36’sı ise kimi seçeceğini az çok biliyor. Sadece yüzde 6’lık bir seçmen dilimi kararsız. Insa Başkanı HermannBinkert yaptığı açıklamada “Seçmenlerin çoğu kararını vermiş. Partiler için ilginç olan seçime gitmeyi düşünmeyenleri kazanmak olur. Her iki kararsız seçmenden biri kazanılabilir." dedi. Insa’nın araştırma sonuçlarına göre seçmenlerin yüzde 26’sı seçim sandığına gitmeyecek. 2009 yılındaki federal seçimlerde seçmenlerin yüzde 30’u sandığa gitmemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası