Ege Postası
Geri

Fatih Üniversitesi ile Dammam Üniversitesi arasında işbirliği

Fatih Üniversitesi, Suudi Arabistan’ın Dammam Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı. İki üniversite arasındaki işbirliği protokolünün imza töreninde Suudi Arabistan Yükseköğretim Bakanı Dr. Halit Muhammed al-Anqari de hazır...
Fatih Üniversitesi ile Dammam Üniversitesi arasında işbirliği
Haberler / Dünya
18 Nisan 2013 Perşembe 09:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fatih Üniversitesi, Suudi Arabistan’ın Dammam Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı. İki üniversite arasındaki işbirliği protokolünün imza töreninde Suudi Arabistan Yükseköğretim Bakanı Dr. Halit Muhammed al-Anqari de hazır bulundu.
Riyad 4. Uluslararası Yüksek Öğretim Konferansı ve Fuarı'na katılan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, iki üniversite arasında imzalanan işbirliği konusunda Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklama yaptı. Tekalan, söz konusu fuara her sene davet aldıklarını hatırlatarak, bu sene ilk kez katıldıklarını dile getirdi.
İşbirliği teklifinin Dammam Üniversitesi'den geldiğini hatırlatan Tekalan; "Kendileri büyük bir üniversite, gelişmiş bir üniversite. Anlaşma çerçevesinde öğrenci, öğretim üyesi değişiminin yanı sıra değişik projeleri birlikte yapma, birlikte kongreler ve konferanslar düzenlemeyi düşünüyoruz.” dedi.
Fuarın yükseköğretim konusunda dünyadaki en büyük fuarlardan biri olduğuna dikkat çeken Tekalan, "Fuara dünyanın çok değişik yerlerinden üniversiteler gelmiş. 450'den fazla üniversite gelmiş, herkes standını açmış üniversiteleri ile ilgili bilgileri veriyorlar." ifadesini kullandı.
Bu tür fuarlar sayesinde üniversitelerin birbirlerini tanıdığına işaret eden Tekalan, bunun hem öğrenciler hem de üniversiteler için bir fırsat olduğunun altını çizdi.


Sadece Suudi Arabistan'dan değil bölgeden de öğrenci beklediklerini belirten Rektör Tekalan, sözlerine şöyle devam etti. "Sadece bu bölgeden değil fuara katılan değişik ülkelerden de öğrenciler bekliyoruz. Zaten bizim üniversitemizde bin 300’den fazla yabancı öğrenci var. 100’den fazla ülkeden, zaten tanınıyoruz."
İki üniversite arasındaki işbirliği anlaşması töreninde çok sayıda Suudi Arabistanlı yetkili de hazır bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası