Ege Postası
Geri

Fatih projesi deneyimi Yemenli eğitimcilerle paylaşılacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’de Yemenli 159 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Türkiye ile Yemen arasındaki münasebetlerin tarihi bir geçmişi olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Türkiye ile Yemen arasında...
Fatih projesi deneyimi Yemenli eğitimcilerle paylaşılacak
Haberler / Güncel
25 Eylül 2013 Çarşamba 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’de Yemenli 159 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Türkiye ile Yemen arasındaki münasebetlerin tarihi bir geçmişi olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Türkiye ile Yemen arasında özellikle eğitim alanında işbirliği imkanlarımız var. Yemen Milli Eğitimi'ne Fatih projesi deneyimimizden aktarılacak bilgiler var. ÖSYM ve Fatih projesi bünyesinde Yemen’den uzman arkadaşları davet ettik. İnşallah tarihimize ve geçmişimize yakışır bir işbirliği düzeyini gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

    Bakan Nabi Avcı, Ankara Kızılay’daki bakanlık merkez binasında Yemen Eğitim Bakanı Dr. Abdulrazag Al- Ashwal ile makamında görüştü. Görüşmeden önce Avcı ve konuk bakan, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Türkiye’de kaç Yemenli öğrenci okuyor'” sorusuna Avcı şu cevabı verdi; “Türkiye’de toplam 159 öğrenci öğrenim görüyor. Bunların 101’i üniversitelerde lisans öğrencisi, 35’i yüksek lisans öğrencisi, 19 doktora öğrencisi, 3 ön lisans öğrencisi ve 1 tane de dil öğrenimi görüyor. Toplam 159 Yemenli çocuğumuz Türkiye’de eğitim görüyor."

    Başka bir gazetecinin konuk Bakan'a, “Yemen’deki geçiş döneminde Ulusal Diyalog Konferansı nasıl gidiyor'” sorusuna Al Ashwal şu cevabı verdi; “Ulusal uzlaşma konusunda son aşamaya gelindi. Toplantıların neticeleri önümüzdeki günlerde belli olacak. Bütün siyasi partiler sorumluluklarını biliyor ve hepsi uzlaşma, Toplantılar bittikten sonra kararların değerlendirileceği bir komisyon kurulacak. Ardından bu kararlar kamuoyuna açıklanacak. Birleşik Devletler gibi bir şekli olacak Yemen’in."

    Türkiye’nin Yemen’in geçiş dönemi ile ilgili tavrının sorulması üzerine konuk bakan Al Ashwal, "Yemen’deki değişim dönemindeki Türkiye’nin tutumunu çok takdir ediyoruz. Türkiye’nin rolü çok büyük Yemen’de. Esas 10 ülke dahil Türkiye tutumunu Yemen’in menfaati için gösteriyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile devletimiz sürekli iletişim halinde. Yemen’in istikrarı için Türkiye çok çaba sarf ediyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Yemen’in istikrar ve alt yapı programı izin 100 milyon dolarlık bir destek verdi. Yemen başbakanımızda Tayyip Erdoğan’ın tavrını takdir ediyor. 2 ülke arasındaki ilişkiler iyi sürüyor.” şeklinde konuştu.

    Türkiye ile Yemen arasındaki münasebetlerin tarihi bir geçmişi olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Özellikle eğitim ve kültür alanında ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için çok büyük bir potansiyel var. Özellikle Yemen’deki geçiş sürecine, toprak bütünlüğüne, istikrarına büyük önem atfediyoruz. Diyalog sürecinde Türkiye’nin istikrarlı geçiş için 100 milyon dolarlık bir taahhüdü vardı. Bunun dışında Türkiye ile yemen arasında özellikle eğitim alanında işbirliği imkanlarımız var. Yemen Milli Eğitimine Fatih projesi deneyimimizden aktarılacak bilgiler var. ÖSYM ve Fatih projesi bünyesinde Yemen’den uzman arkadaşları davet ettik. İnşallah tarihimize ve geçmişimize yakışır bir işbirliği düzeyini gerçekleştirmiş olacağız." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası