Ege Postası
Geri

Fenerbahçe'de teknik adamlara Avrupa'da başarı yaramıyor

Fenerbahçe kurulduğu 1907'den bu yana Avrupa arenasında yaşadığı iki başarının ardından teknik adamlarla yolunu ayırdı. Sarı - lacivertli ekipte kulüp tarihinde ilk kez çeyrek final oynadığı sezonun ardından Brezilyalı teknik adam Arthur...
Fenerbahçe'de teknik adamlara Avrupa'da başarı yaramıyor
Haberler / Spor
29 Mayıs 2013 Çarşamba 18:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fenerbahçe kurulduğu 1907'den bu yana Avrupa arenasında yaşadığı iki başarının ardından teknik adamlarla yolunu ayırdı.

Sarı - lacivertli ekipte kulüp tarihinde ilk kez çeyrek final oynadığı sezonun ardından Brezilyalı teknik adam Arthur Zico'yu gönderirken, yarı final oynadığı geride kalan sezonun ardından ise Aykut Kocaman takımın başından ayrıldı.

Fenerbahçe'de Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman'ın istifası, ilginç bir istatistiği de ortaya çıkardı. Tarihinde Avrupa'da çeyrek final ve ötesine 2 kez geçebilen Fenerbahçe'nin bu başarılarına imza atan 2 teknik patronu da sezon sonu itibariyle takımdan ayrılmış oldu.

Fenerbahçe teknik direktörlerine Avrupa'da başarı yaramıyor. İlginç bir şekilde takımına Avrupa'da çeyrek final oynatan Arthur Zico'nun ardından geride kalan sezonda takımına yarı final oynatan Aykut Kocaman da kulübe tarihindeki en büyük Avrupa başarısını yaşattıktan sonra, o sezon sonu takımdan ayrıldı.

ÇEYREK FİNALİST ZICO TARİH YAZDI, GÖNDERİLDİ

Fenerbahçe'nin başına 2006 yılında geçen Arthur Zico, Avrupa kupalarındaki en başarılı Fenerbahçe teknik direktörü olarak tarihe geçmişti. 2006-07 sezonunda sarı lacivretli takımı ligde şampiyon yapan Brezilyalı çalıştırıcı, ertesi sezon Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir başarı göstermişti.

Şampiyonlar Ligi gruplarından Türk takımları adına rekor puanla çıkan Fenerbahçe, çeyrek finale kadar yükselmişti. Bu başarı, Fenerbahçe tarihinde bir ilkti. Ancak sezon sonu yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle Zico'nun görevine son verildi ve o dönem itibariyle Fenerbahçe tarihinin Avrupa'daki en başarılı teknik adamı, sonraki sezonu göremeden gitti.

AYKUT KOCAMAN YARI FİNALLE TARİH YAZDI, İSTİFA ETTİ

Aradan 5 yıl geçti ve Zico dönemindeki o başarı yerini bir başka başarıya bıraktı. Sarı - lacivertli takım, bu kez Aykut Kocaman önderliğinde Şampiyonlar Ligi gruplarına kalamasada UEFA Avrupa Ligi yarı finaline yükseldi ve Zico'yu da geçerek kulüp tarihinin Avrupa kupalarındaki en ileri noktasına ulaştı.

Aykut Kocaman, elde ettiği bu başarıyla adını Fenerbahçe tarihine bir kez daha yazdırdı. Ancak, Aykut Kocaman'ın da akibeti Arthur Zico gibi oldu. Bu kez yönetim bir karar almadı ve Aykut Kocaman görevi kendi bıraktı. Ama kararı alan taraf farklı olsa da bir kez daha Fenerbahçe tarihinin Avrupa'daki en büyük başarısına imza atan teknik adam, o sezon sonu görevinden ayrılmış oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası