Ege Postası
Geri

Filipinler ile ticaret gelişecek

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Filipinler İzmir Fahrikonsolosu Ender Yorgancılar, Türkiye ve Filipinler arasındaki ticari ilişkilerin arttırılması için çalıştıklarını söyledi.
Filipinler ile ticaret gelişecek
Haberler / Ekonomi
30 Nisan 2014 Çarşamba 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Maria Sancez, beraberinde Filipinler Odalar Birliği Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gani Magatoman, Filipinler Türkiye Ticaret Odası Başkanı İrfan Akbulut ile EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan EBSO Başkanı Yorgancılar, iki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişmesi amacıyla çalışmalar yapıldığını söyledi. Yorgancılar, "Filipinler Büyükelçimiz Türkiye'ye yeni atandı. Bu süreç zarfında Filipinler'in Türkiye ve İzmir ile ilişkilerinin gelişmesi için çalışacağız. Filipinler'in Cebu şehri ile İzmir arasında kardeş şehir anlaşması imzalanmıştı. Önemli olan konu iki ülke arasındaki ticaretin artmasıdır" dedi.

"TURİZM RAKAMLARI DÜŞÜK" 

Türk Hava Yolları'nın Filipinler'e Ekim ayında başlatacağı direkt uçuşların turizmi canlandıracağını kaydeden Ender Yorgancılar, "Filipinlerden ülkemize gelen turist sayısı 60 bin. Türkiye'den giden turist sayısı ise 3 bin civarında. Bunlar çok düşük rakamlar. Filipinler destinasyonu tam bilinebilir bir noktada değil. Filipinler'e gitmek istiyorsanız Dubai veya Katar'dan aktarmalı uçmanız gerekiyor. Türk turistler daha çok Singapur, Malezya ve Vietnam gibi ülkeleri geziyorlar. Bu durumun sebeplerinin başında THY'nin direkt uçuşlarının olması yatıyor. Direkt uçuş başladığında turizm sektörü gelişecek. Çünkü fiyatlar ucuz. 7 bin 107 ada var. Bu açından bakıldığında imkanların değerlendirilmesi çok önemli" dedi. Yorgancılar ayrıca, "Filipinler'de daha çok mobilya, balıkçılık, tekstil ürünleri ön plana çıkıyor. Gıda ticaretinde de çok önemli bir potansiyel var" diye konuştu.

65'NCİ DOSTLUK YILI

Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Maria Sancez ise, Türkiye ve Filipin arasındaki dostluğun 65'inci yılının kutlandığını belirterek, "İzmir'de bulunduğum için çok mutluyum. Sayın Ender Yorgancılar, fahrikonsolos olduktan sonra da iki ülke arasındaki ilişkilerin hızla gelişeceğini umuyorum. 65. dostluk yılımızı kutladığımız bu dönemde İzmir ve Cebu arasındaki kardeş şehir anlaşması çok önemli. THY'nin bu direk seferleri koyacak olması ticari hayatımıza büyük ivme kazandıracak. Yatırım ilişkilerinin gelişmesi için önemli bir adım olacak. Filipinler'e daha çok Türk dostumuzun gelmesini bekliyorum" dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası