Ege Postası
Geri

Fırat Karapınar'ın sergisi Çevre Fuarı'na damgasını vurdu

We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını ikinci kez açtı. İzmir’de geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konusunda birçok sergide yer alan sanatçı Fırat Karapınar DePort adlı sergisiyle Fuar İzmir’ de yoğun ilgi görüyor.
Fırat Karapınar'ın sergisi Çevre Fuarı'na  damgasını vurdu
Haberler / Kültür - Sanat
11 Mayıs 2023 Perşembe 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL / We Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknoloji Fuarı, sanatçı Fırat Karapınar'ın DePort adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.  Sergi, sürdürülebilirlik ve ekolojik krizleri ele alarak İzmir'de yer alan Gediz deltasının değerini Türk ve Yunan mitolojisinden esinlenerek bir araya getiriyor.

Sergide yer alan mitolojik figürler Poseidon ve Umay, doğanın gücünü ve değerini yansıtırken atık malzemelerle oluşturulan heykeller çevre sorunlarına dikkat çekiyor. Sanatçı Karapınar Deport adlı sergisi aracılığıyla doğanın korunması için atıkların geri dönüşümüne ve tüketim alışkanlıklarını değiştirmeye yönelik çağrıda bulunuyor. Karapınar ayrıca ürettiği heykellerle insanların doğayla uyumlu bir yaşam sürmeleri gerektiğini de vurguluyor.

Karapınar, sanat eserlerini oluştururken bir televizyonun içinden çıkan atıklardan yola çıkıyor. Sergide ayrıca halı, hortum, pet şişe, atık kağıt, abiye boncuk kumaş, branda, atık mobilyalar, polyester manken, halat, magnet gibi birçok atık malzeme de kullanılıyor.  Sanatçı Karapınar böylelikle, eserleriyle sanal dünyayı somut heykellere dönüştürerek ziyaretçiler üzerinde gerçekçi  etki yaratıyor. Öte yandan sanatçı, tüketilen kaynakların sınırlı olduğuna da dikkat çekiyor.

We-Cycle Fuarı'nda yer alan bu sıra dışı sergi, sadece sanatseverleri değil aynı zamanda çevreyi ve sürdürülebilirliği önemseyen herkesten yoğun ilgi görüyor.Deport adlı sergi, atıkların sanat eseri haline getirilmesiyle, geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunu hatırlatırken aynı zamanda doğanın korunmasının herkesin sorumluluğunda olduğunun da altını çiziyor.

FIRAT KARAPINAR KİMDİR?

İzmir'de yaşayan, 1989 doğumlu Fırat Karapınar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Eğitimi aldı. Sanat ve Tasarım alanında yüksek lisansını tamamlayan Karapınar, çalışmalarında genellikle geri dönüştürülebilir atık malzemeler kullanmaktadır. Birçok sergi ve etkinlikte yer alan Karapınar ayrıca atık malzemelerin kullanımı ve geri dönüşümü konusunda atölye çalışmaları düzenlemekte ve bu konuda farkındalık yaratmak için çeşitli projeler yürütmektedir. Öte yandan Karapınar’ın eserleri Fransa, İsviçre ve Kıbrıs’ta da sergilenmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası