Ege Postası
Geri

Fırat Üniversitesi öğrencileri 'Mobil Kaza Tutanağı' ile üçüncü oldu

Fırat Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması'nda Türkiye üçüncüsü...
Fırat Üniversitesi öğrencileri 'Mobil Kaza Tutanağı' ile üçüncü oldu
Haberler / Genel
12 Temmuz 2013 Cuma 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fırat Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması'nda Türkiye üçüncüsü oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmaya 54 üniversiteden 474 öğrenci 201 proje ile katıldı. Yarışmaya katılan Fırat Üniversitesi öğrencileri Barış Uluzmanoğlu ile Orhan Gürsel, hazırladıkları 'Mobil Kaza Tespit Tutanağı' projesiyle Türkiye üçüncüsü oldu.

Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması ile Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın katıldığı törenle ayrı ayrı ödüllendirildi.

Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması’nda birinci olan projeye 10 bin, ikinciye 7 bin 500 üçüncüye ise 5 bin lira ödül verildi. Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’nda ise 'genel' ve 'teknoloji' kategorilerinde dereceye giren ilk üç proje sahibi de 10 bin, 7 bin 500 ve 5 bin lirayla ödüllendirildi. Ayrıca yarışma kapsamında yaklaşık 312 öğrenciye toplamda 200 bin TL ödül dağıtıldı.





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası