Ege Postası
Geri

Foça Belediyesi su akademisi kuruyor

Foça Belediyesi’nin destekleriyle Karakum Plajı’nda gerçekleştirilen “Deniz Hıyarı Yetiştiriciliğinde Beslenme Rejimlerinin Araştırılması” isimli TÜBİTAK projesi tamamlandı.
Foça Belediyesi su akademisi kuruyor
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Haziran 2023 Perşembe 09:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Deniz çamurlarının doğal temizleyicileri olan Deniz Hıyarları, zengin besin içeriği nedeniyle gıda ve sağlık sektöründe önemli bir potansiyel taşıyor. Özellikle Çin ve Uzakdoğu pazarında deniz hıyarları çok yüksek fiyatlara satılıyor ve aşırı avlanması deniz ekosistemine ciddi zararlar veriyor.

Yeni bulgular elde edildi

Dünya genelinde deniz hıyarı yetiştiriciliği yapan çok az sayıda tesis yer bulunuyor. Türkiye’de henüz deniz hıyarı yetiştiriciliği yapılmıyor.
Ancak Foça’da gerçekleşen bu proje ile deniz hıyarı yetiştiriciliğinde yumurta evresinden genç birey evrelerine kadar bütün üreme safhaları belirlendi ve bu safhalarda karşılaşılan problemler ve çözüm yolları ortaya konarak, yetiştiriciliğin geliştirilmesine dair yapılan çalışmalara ışık olacak bulgular elde edildi.

Çocuklar için eğitim ve deney alanı olacak

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Baha Büyükışık’ın danışmanlığında Dr. Özge Buyurgan’ın yürütücülüğünü yaptığı proje alanında, çocuklar için bilimsel içerikli atölyelerin düzenleneceği “Foça Belediyesi Su Akademisi’nin yakın zamanda faaliyetlerine başlayacağını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası