Ege Postası
Geri

Foça Soma'yı unutmadı

İZMİR'in Foça İlçesi'ndeki CHP İlçe Örgütü üyeleri, Soma'da yaşanan ve 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının birinci yıldönümünde şehitleri andı.
Foça Soma'yı unutmadı
Haberler / İzmir
13 Mayıs 2015 Çarşamba 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Foça Örgütü üyeleri Soma maden şehitleri için düzenledikleri anma töreninde hiçbir önlem alınmadığı iddiasıyla hükümeti eleştirdi. CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile bazı vatandaşların katıldığı anma töreninde basın açıklamasını okuyan CHP İlçe Başkanı Günal Biçer, CHP'nin verdiği önergelerin reddedildiğini ve faciadan sonra hiçbir önlem alınmadığını iddia etti. 13 Mayıs 2014'ün Türkiye tarihinin en acı ve en kara günlerinden biri olduğunu söyleyen Biçer, "Soma faciası Türk işçi sınıfının yaşadığı en kanlı cinayettir. 2013 yılında maden ocakları ile ilgili olarak verdiğimiz önerge hükümetin engellemeleri ve AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Bu cinayetten sonra önlem almadıklarını itiraf edeceklerine 'Kader' dediler. 'Ölüm bu işin fıtratında var' dediler. 'Hükümetin suçu değil, Allah'ın işidir' dediler. Din istismarına devam etmeleri gözlerinin ne kadar döndüğünün, milleti nasıl kandırdıklarının acı bir göstergesidir. Kader, fıtrat diyerek sorumluklarını unutturmaya çalışanlara ilan ediyoruz ki unutmayacak, güvenceli iş ve insanca yaşam hakkı için mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

Yaşamını yitiren 301 madenciye Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Biçer'in konuşmasının ardından katılımcılar olaysız bir biçimde dağıldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası