Ege Postası
Geri

Foça'nın geleceği için biraraya geldiler

İZMİR'in Foça İlçesi'nde düzenlenen Halk Çalıştayı'nda '10 yıl sonra nasıl bir Foça görmek istiyoruz'' sorusunun yanıtı arandı.
Foça'nın geleceği için biraraya geldiler
Haberler / İzmir
9 Nisan 2015 Perşembe 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuzey aksın geleceğini ve yapılacak yatırımları belirlemek için yürüttüğü Gediz-Bakırçay Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejik Planları kapsamında Foça Halk Çalıştayı düzenledi. Dün (Çarşamba) Foça Belediyesi Denizkent Sosyal Tesisleri'nde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Ege Üniversitesi'nin bilimsel katkılarıyla düzenlenen çalıştayda, ilçenin varlıklarının yanı sıra sorunları da masaya yatırıldı ve '10 yıl sonra nasıl bir Foça görmek istiyoruz'' sorusunun yanıtı arandı.

Foça İlçesi'nin özellikleri göz önüne alınarak Tarım, Turizm, Yenilik ve Girişimcilik, Yerleşim Yapısı ve Kültür, Çevre, Enerji ve Su Kaynakları başlıklı gruplar oluşturuldu. Her grup konularına ilişkin olarak ilçenin tarihi, doğal ve kültürel varlıklarını tablolarla tespit etti. Kentin gelişimine engel olduğu düşünülen nedenleri ortaya koydu. Bu engellerin hangi yollarla aşılabileceği sorgulandı. 


Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Boyacı, projenin daha önce yürütülen Yarımada Kalkınma Projesi'nden sonra farklı bir bölgede uygulandığını söyleyerek "Proje Bakırçay ve Gediz Havzalarını içeriyor. Burada yerel potansiyelleri harekete geçirmeyi planlıyoruz. İYTE, Ege Üniversitesi, İBB ve halkın işbirliği var. Elde edilecek sonuçlar belediyeye kırsal kalkınma çalışmalarında rehberlik edecek. Belediye teknik ve finansal destekle bölgeleri yerelden kalkındırmayı amaçlıyor. Yerel katılım çok önemli. Bu katılım projelerin sahiplenilmesini de sağlıyor" dedi.

Üç saate yakın süren çalıştay sonrası oluşturulan tablolar, uzmanların değerlendirilmesine sunulacak. Süreç uzmanlarla vatandaşların biraraya gelmesiyle devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası