Ege Postası
Geri

Gazeteci Halil Solak'tan anket değerlendirmesi: Tugay tanındıkça makas açılacak

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV'de yayınlanan Haftanın Notları programında, CHP'nin aday tanıtım toplantısını, CHP Lideri Özgür Özel'in İzmir ziyaretini ve mitingleri, ALF Araştırma'nın İzmir anketini değerlendirdi. Solak, Beydağ'da mevcut Başkan Feridun Yılmazlar'ın bağımsız aday olacağı iddialarını yorumlarken, seçimin sıkıntıya gireceğini belirtti. Halil Solak, "Adaylar açıklandıktan sonra geniş çaplı yapılan ilk anket. Hamza Dağ yaklaşık 1 aydır sahada. Cemil Bey ise 10 gündür sahada. İttifak olmamasına rağmen ankette Cemil Bey'in yüzde 40 oy aldığı, Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ'ın ise yüzde 32'de kaldığı görüldü. Yüzde 10 kararsız seçmen var. Cemil Başkan sahada tanındıkça kararsızlardan oy alacaktır. Makas açılacaktır." dedi.
Gazeteci Halil Solak'tan anket değerlendirmesi: Tugay tanındıkça makas açılacak
Haberler / Yerel Politika
16 Şubat 2024 Cuma 22:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV'de yayınlanan Haftanın Notları programında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

PROTESTO BEKLENİYORDU OLMADI!

CHP'nin aday tanıtım toplantısını değerlendiren Gazeteci Halil Solak, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel 2 günlük yoğun program için İzmir'e geldi. İlki de aday tanıtım toplantısı oldu. Protesto olacak mı diye merakla bekleniyordu. Öyle bir şey olmadı. Gayet olumlu geçti parti için. Zaten olması gereken bu. Coşkulu oldu, gerekli mesajlar verildi. Adayları tanıttılar. Eski başkanları onore ettiler. " dedi.

SOYER PARTİYİ YIPRATIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tanıtım törenine katılmamasına tepki gösteren Solak, "Mevcut belediye başkanlarından Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce hariç gördüğümüz kadarıyla katılım olmadı. Özellikle sayın Soyer'in katılmaması çok dikkat çekiciydi. Aday gösterilmediniz diye partiye sırt çeviremezsiniz. İlk aday gösterilmeyen belediye başkanı siz değilsiniz. Katıldığı platformlarda ne diyor? 'Ben mücadeleye devam edeceğim.' Nasıl edeceksiniz tek başınıza parti olmadan? Partiye sırt çevirerek nereye varmaya çalışıyor? Onu anlamış değilim. Partinin kampanyasına destek vermiyor. Tebrik yok. Özgür Özel, Ankara'ya davet etmişti. Orada yurt dışı danışmanlığı görevini reddetmiş. Partiye sırt çevrilmez, partiye emek verilir, hizmet edilir. Bugün söylüyor ya; 'Ben geldiğimde de toktum şimdi de tokum' Sizi bu hale parti getirdi. Niye partinize sırtınızı çeviriyorsunuz? Özellikle çok önemli bir seçimden geçerken. Böyle mi iktidarla mücadele edeceksiniz? 'Kırk verip bir alıyoruz' diyor her fırsatta. Ancak ilk olumsuzlukta sınıfta kalıyor. Partiyi yıpratıyorsunuz. Cumhur İttifakı içinde sadece değişen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu oldu. Gitti aday tanıtım toplantısına partisinin yanında durdu. Koştu da muhakkak küsmüştür, darılmıştır, gücenmiştir. Bunlar hep insani şeyler. Ancak partiyi böyle yok saymakla olmaz. Genel Başkan geliyor yok sayıyorsunuz. Miting yapıyor, yok sayıyorsunuz. Ve bunlar iktidar medyası tarafından kullanılıyor. Bunlar partiyi zor durumda bırakmaktan başka hiçbir işe yaramaz" diye konuştu.

"DURUŞUYLA CEMİL BEY ÇOK İYİ BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAK"

Büyükşehir adayı Cemil Tugay hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Solak, "Cemil Bey çok radikal bir karar aldı. 57 delegenin 56'sı Kemal Kılıçdaroğlu'na imza vermişken tek başına orada 'ben vatandaşı dinledim' dedi. Vatandaşın beklentisi değişimdi. Kurultay da onu destekledi. Onun için çalıştı. Burdur'da, Aydın'da, Ankara'da çalıştı. Özgür Bey Genel Başkan seçildikten sonra Cemil Bey gündeme geldi. Parti içinde önemli bir isim oldu. Tunç Soyer tekrar atanır mı? derken Özgür Özel vefasını gösterdi ve aday gösterdi. Cemil Tugay, dürüst, saygılı, nazik, kibar birisi. Seçildiği takdirde hizmet noktasında nasıl olacak onu o zaman değerlendiririz. Cemil Bey'in ben kamuoyunun aksine çok iyi bir belediye başkanlığı görevini yürüteceğini düşünüyorum her şeyden önce. İzmirli zaten sever bu tavırları... Babacan tavırları ve duruşuyla Cemil Bey'in iyi bir belediye başkanı olacağını düşünüyorum. 'Elli yıla damga vuracağım' dedi. Çok iddialı bir söylem. Bu iddiasını yerine getirmesi İzmir'i kalkındırır, İzmir'e yarar." diye konuştu.

"UNUTULACAK ŞEY DEĞİL"

Dikili'de halk buluşmasında Cemil Tugay'ın foroğrafının olmamasına tepki gösteren Solak, "Cemil Başkanı neden oraya koymazsınız?Büyükşehir belediye başkan adayının afişi neden olmaz. Önceki gün orayı ziyaret etti. Bunu nasıl düşünememişler? Ekipleri daha düzgün seçmeleri lazım. Bunlar unutulacak şeyler değil." dedi.

MİTİNG TEPKİSİ

Solak, "Özel bugün 3 ilçede (Dikili, Bergama ve Kınık) miting yaptı. 3 tane ayrı ayrı miting yerine Bakırçay Mitingi yapılmalıydı. Foça, Aliağa, Menemen'de katılır ve büyük bir miting olurdu. Özgür Özel 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyleri konuştu. Bergama 110 bin, Dikili 50 bin, Kınık 30 bin nüfuslu. Toplasak 200 bin yapmıyor. 3 ilçede yapacağınız tek ilçede daha büyük bir miting olabilirdi. Yüzbinler gelir daha coşkulu olurdu" ifadelerine yer verdi.

30'DA 30 HEDEFİ GERÇEKÇİ DEĞİL

Özgür Özel'in 30'da 30 hedefinin gerçekçi olmadığını belirten Gazeteci Solak,  "Sayın Genel Başkan Özgür Özel'in söylediği bir diğer iddia da 30'da 30  müjdesi... Şimdi 30'da 30 iddiası için çalışılırsa neden olmasın? İzmir buna müsait bir kent. Cumhur İttifakı'nın Menemen, Aliağa, Kınık, Kiraz gibi çok güçlü olduğu ilçeler var. Menemen'de Başkan Vekili Aydın Pehlivan'ın yaptığı çalışmalar ses getirdi. Menemen'de seçimi almak kolay olmayacak. Parti içinde küslük olmaması lazım. 30'da 30 hedefi afaki hedef. Ancak partiler iddialarıyla var olurlar. Seçmen sandıkta baş başa kaldığında nasıl karar verecek onu o zaman göreceğiz. 25 ilçe bile alınırsa büyük bir başarı olur. Çünkü önceki seçimde ittifak vardı. Şu an bir ittifak yok. Özgür Özel bugün yaptığı mitinglerde ittifakın masada kurulamadığını ancak 'sandıkta yapın' diye çağrıda bulundu. Ben 30'da 30 hedefinin gerçekçi olduğunu düşünmüyorum" ifadelerine yer verdi.

"TUGAY TANINDIKÇA MAKAS AÇILACAK"

ALF Araştırma şirketinin anketini değerlendiren Solak, "Adaylar açıklandıktan sonra geniş çaplı yapılan ilk anket. Hamza Dağ yaklaşık 1 aydır sahada. Cemil Bey ise 10 gündür sahada. İttifak olmamasına rağmen ankette Cemil Bey'in yüzde 40 oy aldığı, Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ'ın ise yüzde 32'de kaldığı görüldü. Yüzde 10 kararsız seçmen var. Cemil Başkan sahada tanındıkça kararsızlardan oy alacaktır. Makas açılacaktır. Zafer Partisi'ni es geçmemek lazım. Zafer Partisi göçmenler üzerinden oy toplamaya başladı. Hamza Bey'in de kararsızlardan oy alacağını düşünüyorum. DEM'in oranı da adayına göre değişebilir. Naşit Bey'in ise 3'e yükselebileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"ÇİĞLİ'DE ADAY KRİZİ BİTTİ

Çiğli'deki adaylık krizine değinen Solak, "Çiğli'de önce Uygar Yıldırım atandı diye protestolar başladı. Daha sonra Yıldırım çekildi ve yerine Onur Emrah Yıldız atandı. Bu sefer de Uygar Yıldırım taraftarları eyleme başladı. Yıldırım yargıya başvuracağını açıklamıştı. Parti üst yönetimi devreye girdi ve gönlünü aldı. O da partiye küsmemiş. Ne kadar üzgün olduğunu belirtse de onları dinleyerek anlaşmışlar. 35 yaşında genç bir arkadaş ve yolun başında. Siyaset uzun soluklu bir iş. Başka yollara girseydi siyasi hayatı bitmişti. Özgür Özel bize vefalı biri olduğunu gösterdi. Bundan sonra Uygar Yıldırım'a pozitif ayrımcılık sağlayacağını düşünüyorum. Partililik böyle bir şey." dedi.

BALCI'NIN ALINMASINA TEPKİ

Karaburun'da aday tanıtımdan bir gün önce adayın değişmesine tepki gösteren Solak, "Nurşen Hanım naif bir insan. Çok olgun bir davranış ile açıklama yaptı. Kendisine teklif edilen görevleri reddettiğini belirterek ve de siyaseti makam ve mevki için yapmadığını söyleyerek çekildi. Nurşen Hanımı tanıyoruz. Kendisine yakışan bir açıklama. Partide başarılı bir kadın. İzmir'de kadın siyasetçiler az. 20 yıl partinin her kademesinde bulunmuş biri. Özgür Özel umarım Nurşen Hanım'ın da gönlünü alır." dedi.

BEYDAĞ'DA SEÇİM SIKINTILI

Beydağ'da Feridun Yılmazlar'ın bağımsız aday olmasını değerlendiren Solak, "Beydağ nüfus olarak İzmir'in en küçük ilçesi. 50-100 oyla seçim kazanılır ya da kaybedilir. Böyle bir ortamda Feridun Başkanın bağımsız aday olması Cumhur İttifakı'na yarar. 2019'da 200 oy ile seçim bitmiş. Feridun Başkanın aday olması 500-600 ya da 1000 oy alması demek. CHP'nin seçim kaybetmesi demek. CHP'yi kritik bir süreç bekliyor. Dikili'de mevcut başkan aday gösterildi. Osman Özgüven dün istifa etti. Dikili'de ağırlığı olan isim. Osman Bey, Gökmen Ulu'yu istiyordu. Partiye önce ültimatom verdi ardından istifa etti. Kemal Doyuran da bağımsız aday oldu. Dikili'de yarış başabaş gidebilir. Bağımsız adaylar şapkalarını önüne alıp düşünmeli" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası