Ege Postası
Geri

Gazeteci Halil Solak'tan çarpıcı değerlendirmeler: Savcılar neden harekete geçmiyor?

Ege Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın söylemlerine sert tepki gösterdi. Solak, Şevki Yılmaz'ın Atatürk'ü hedef alan açıklamaları sonrası "savcılar neden harekete geçmiyor' diye sorarken, konu hakkında sessiz kalan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ı da eleştirdi. Solak ayrıca CHP Lideri Özel'in grup toplantısında Şevki Yılmaz hakkındaki açıklamalarını değerlendirirken, “Özgür Özel’in söylemleri çok yerinde ancak sadece grup toplantısında konuşmakla olmaz, örgütün harekete geçmesi gerekiyor. Atatürk’ün koltuğunda oturuyorsanız hakkını vereceksiniz. Bütün örgüt gidip suç duyurusunda bulunmalı." dedi. İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale’nin projelerini değerlendiren Solak, “Projelere baktığımda İzmir’i tanımadığını gördüm. Uçuk kaçık projeler var." diye konuştu.
Gazeteci Halil Solak'tan çarpıcı değerlendirmeler: Savcılar neden harekete geçmiyor?
Haberler / Politika
23 Şubat 2024 Cuma 20:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ŞEVKİ YILMAZ TEPKİSİ: SAVCILAR NEDEN HAREKETE GEÇMİYOR?

2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu ve eşi Yiğit Onur Kaya'nın 18 Şubat Pazar günü yapılan düğününde çiftin nikah şahidi olan eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz’ın ‘Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum" dediği görüntülere tepki gösteren Gazeteci Halil Solak, “Bu kişi dikkate alınacak biri değil. Ancak işin içine Atatürk girince gündem oldu. Atatürk milletimizin kırmızı çizgisi. Buradaki sıkıntı, fütursuzca saldırmasıydı. Daha sonra Atatürk'e söylemediğini ifade etti ancak buna ilkokul çocukları bile iyi biliyor ki o açıklama direkt Atatürk’ü hedef alıyor. Ben kendisini kınıyorum. Cumhuriyet’in bütün nimetlerinden yararlanmış ve vekil olmuş. Osmanlı devam etse belki çiftçi olarak devam edecek biri Cumhuriyetin kurucusu hakkında ileri geri konuşabiliyor. Ne yazık ki savcılar da harekete geçmiyor. Bu söylemler normal mi? Savcılar neden harekete geçmiyor? Güçleri üniversite öğrencilerine mi yetiyor?  Ülkede adalet sistemi farklı işlemeye başladı. Adalet Bakanına sesleniyorum, kişiye göre hukuk olmaz. Devletin kurucusu hakkında ileri geri konuşarak suç işledi. Kendilerine göre uydurma bir tarih yazmışlar. Bunların savunulacak bir tarafı yok. Bu milletin Atatürk sevgisi sorgulanamaz” dedi.

“ATATÜRK’ÜN KOLTUĞUNDA OTURUYORSAN HAKKINI VERECEKSİN”

CHP’nin Şevki Yılmaz’ın söylemlerinin ardından harekete geçmesi gerektiğine dikkat çeken Gazeteci Solak, “Özgür Özel’in söylemleri çok yerinde ancak sadece grup toplantısıyla olmaz, örgütün harekete geçmesi gerekiyor. Atatürk’ün koltuğunda oturuyorsanız hakkını vereceksiniz. Bütün örgüt gidip suç duyurusunda bulunmalı. Sosyal medyadan paylaşımla olacak şeyler değil. Gerçek anlamda mücadele edilmesi lazım. Yaptığınız açıklama 2 gün sonra unutulur. Gerekli cezayı almasını sağlamalısınız” ifadelerini kullandı.

HAMZA DAĞ’A SESSİZLİK TEPKİSİ: ŞİRİN GÖZÜKMEK İÇİN...

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın Şevki Yılmaz’a tepki göstermediğine dikkat çeken Solak, “Muhalefet partileri hep tepki gösterdi. Düğün sahibi kişiler de açıklama yaptı. AK Parti’den hiçbir açıklama gelmedi. Hamza Dağ İzmir’i Atatürk'ün kentini yönetmeye talip oldu. Yeri geldiğinde CHP için, ‘Bu parti Atatürk’ün partisi değil’ diyorlar. İzmirlilere şirin gözükmek için Zübeyde Anne’nin mezarına koşarak gidiyorlar. Ancak Atatürk'e hakaret ediliyor, çıt çıkarmıyor. İzmirliler bu durumu değerlendirir. Siz İzmir’i yönetmeye talipseniz önce şirin gözükmek için değil, gerçekten, samimi ve yürekten Atatürk'ü sevmeniz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“AKŞENER’İN 3. YOL STRATEJİSİ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir’deki aday tanıtım töreninde söylemlerine dikkat çeken Solak, “ 'Birine göre gavur İzmir diğerine göre mecbur İzmir’sin' diyor. Meral Hanım, ittifak bozulduktan sonra köprüleri iyice attı. CHP’ye; 'Atatürk'ün partisi DEM’leniyor' dedi. Hem CHP'yi hem de AK Parti'yi eleştirerek 3. yol stratejisini pekiştirmeye çalışıyor. Burası CHP’nin kenti olduğu için CHP’yi yerden yere vurdu. Özel ise daha sakin bir tavır ile, ‘Canı sağ olsun’ demekle yetindi.. İleride yeniden bir araya gelme ve ittifak kurma söz konusu olabileceği için daha sakin bir tavır takındı. Programa gelirsek salon küçüktü ve coşku da pek yoktu.” diye konuştu.

ÖZLALE’NİN 'UÇUK KAÇIK' VAATLERİ

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale’nin projelerini değerlendiren Solak, “Projelere baktığımda İzmir’i tanımadığını gördüm. Uçuk kaçık projeler var. Kent aydınlatmalarını çoğaltacağız diyor. İzmir’in aydınlatması yerinde. Işıl ışıl bir kent. Yamanlara hayvan rehabilitasyon merkezi kuracağını söyledi. İzmir’in hemen hemen her yerinde var zaten. Basmane çukurunu bilmediğini düşünüyorum. Basmane Çukuru bu kentin 20 yıllık yarası. Çözülemiyor. vaat çok uçuk. İnciraltı’na 'Botanik Park ve Kongre Merkezi yapacağım' dedi. İnciraltı Derneği Başkanı hemen cevabını yapıştırdı. Bahsettiği bölge 5 milyon metrekarelik sıkıntılı bir yer. Başkanlar değişti, planlar yapıldı, iptal edildi. O alanda karmaşık bir alan. Oraya botanik park yapacağım demek  o bölgeyi de bilmiyorsunuz demektir. Orayı hükümet ve yerel yönetim el ele vermeden çözülemez. '2200 hak sahibi var' deniliyor. Kamulaştırma bedelini ise 150 milyar lira civarında olduğu söyleniyor..  Gelelim bir diğer yıldız projesine Karşıyaka ile Alsancak’ı birbirine Körfez geçişi ile bağlayan, küçük adaların birleşimi ile meydana yaya ve bisiklet yolu yapacağını söyledi. Vapur bile o  yolu 15 dakika sürüyor. Bu kentin daha acil sorunları var. Soyer’in 5 yıl önceki lasmanında da iddialı vaatler vermişti. 5 yıl önceki İzmir ile 5 yıl sonraki hali aynı. İzmir’de deniz taksileri artacak dedi, ancak İzmir’de deniz taksisi yok. Kıyı şeridindeki ilçelere yapılacak yüzer otoparklar. En beğendiğim projesi ise çiftçilerden alınan ürünlerle okullara yemek uygulaması. Güzel bir proje. İhtiyacı olan çocuklara yemek verilmesi gerekiyor. Bunu yapabilirseniz ne mutlu size” ifadelerine yer verdi.

‘BEN EKONOMİSTİM TERS TEPER”

Özlale’nin ‘ben ekonomistim’ sözünü değerlendiren Solak, “Bu söylem İzmir’de ters teper. ‘Ben Ekonomistim’ deyince akıllara sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Kendisi için talihsiz bir açıklama olmuş” dedi.

1 NİSAN’DA CHP’YE ACI REÇETE

CHP’nin meclis üyesi listelerini değerlendiren Gazeteci Solak, “CHP’nin İzmir’i kaybetme riski yok. Ancak 30’da 30 imkansız. Meclis üyesi adaylarının belirlenmesinin ardından tamamen imkansız hale geldi. Belediye başkanlığı için 30 aday başvurdu siz bir tanesini seçtiniz. Bu duruma kimse pek ses etmez. Bu atamalar kimi zaman ahbap-çavuş yöntemiyle yapılıyor.. Ancak meclis üyesi adayları yazılırken örgütün, derneklerin ve kentin ileri gelenlerinin görüşleri alınır. Biz listelere baktık ve örgütü göremedik. İthal adaylar var. Çiğli’de 8 dönem meclis üyeliği yapan Rıfat Özer’i yazmışlar. Belediye başkan atarken yaptığınız hataları meclis üyeliği listesinde gidermeniz gerekiyordu. Acı reçeteyi 1 Nisan’da görürüz. 30’da 30 hedefi uçuk bir hedef. Yapılır ancak bu örgüt yapısıyla olmaz. Kırgınlık var, küskünlük var. Yapmak için birlik ve beraberlik olmalı. 2009 seçimlerinde 29 ilçe alınmıştı ve örgüt tüm gücüyle sahadaydı. Aliağa’yı nasıl alacaksınız? Menemen’de CHP ceketini koysa kazanırdı, 'şimdi alabilir miyiz' diye düşünüyorlar. Kınık’ta 2 dönemdir AK Parti’de. Bergama’da değişik bir seçim olabilir. Menderes’te sorun olduğu ortaya çıktı ve istifalar oldu. Bayraklı’da ithal adaylara tepki geldi.  Kazanmak için derli toplu olmalısınız. Büyükşehir’de bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. İzmirli seçmen çoğu ile göre bilinçli bir seçmen. Bu da bazı kırmızı çizgilerinden dolayı. 20 yıldır İzmir’de AK Parti karşıtlığı var o algıyı kıramazsınız” ifadelerini kullandı.

ORAN VE YILMAZLAR’IN PARTİLİLİK BİLİNCİ AĞIR BASTI

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın bağımsız aday olarak seçime gireceği iddia edilmişti. Ancak Yılmazlar ve Oran bağımsız aday olmadı. Oran ve Yılmazlar’ın kararını değerlendiren Gazeteci Solak, “2 başkan da bağımsız aday olsaydı 2 ilçe de kaybedilirdi. Beydağ kesin kayıptı, Çeşme ise yüksek olasılıkla kaybedilirdi. Başkanların partililik bilinci ağır bastı. Çoğu il ve ilçede partisi aday göstermediği için başka partiye geçtiklerini gördük. Bu duruma düşmeden alınlarının akıyla çekildiler. Siyaset uzun soluklu bir iş. İki başkan da CHP’de kalarak siyasete devam edecekler Oran Çeşme’de önemli bir isim. Feridun Başkanın da halkla diyalogu iyi. İkisi de doğru bir karar verdi. O 1 haftada partiyi çok yıprattıklarını da düşünüyorum (gülerek). Çeşme’de MHP’nin adayı Esat Tanık da önceki adaya göre çok güçlü” diye konuştu.

1 NİSAN'DAN SONRA...

Tunç Soyer’in ‘siyaseti bırakmayacağım’ sözlerini değerlendiren Solak, “ Siyasete girmek zor çıkmak daha da zor. Kemal Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz gün sahaya çıktı ve siyaseti bırakmayacağını söyledi. Siyasetin içine girince bir daha çıkamıyorsunuz. Soyer de devam edeceğini söyledi. 1 Nisan’dan sonra parti hareketlenecek” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası