Ege Postası
Geri

Gazeteci Solak'tan Buğra Gökce yorumu: Dersine çalışmış

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Solak, "Buğra Gökce çalışmalarına hızlı başladı. Kentin en önemli sorunlarından biriyle de gündem yarattı. İzmir’in en önemli 3 sorunu ne? Koku, trafik ve eski yapı stoku. Şehir plancısı olması nedeniyle dersine çalışmış bir isim. Sosyal konut projeleriyle İzmir’deki yapı stoku sorununu çözeceğini söylüyor." dedi. Öte yandan ön seçim tartışmalarına ilişkin yorum yapan Solak, "Ön seçim partiye dinamizm katar ve üyeleri çalıştırır. Gün sonunda kimse torpil olduğunu düşünmez. 10 kişi yarışır ve kim kazanırsa herkes el üstünde tutar. 659 seçim çevresinde ön seçim yapılacak. Belediye başkan adayları da açıklanmaya başladı. Ön seçimi örgütün içinden gelen isimler istiyor. Örgütün tozunu yutmuş insanlar örgütün kantarına çıkmak istiyor. Bir ön seçim olursa sürprizlere gebe olur” ifadelerine yer verdi.
Gazeteci Solak'tan Buğra Gökce yorumu: Dersine çalışmış
Haberler / Politika
15 Aralık 2023 Cuma 20:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında Gönül Mosünbül sunumu ile gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

“GÖKCE DERSİNİ ÇALIŞMIŞ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce’nin, yapı ve barınma krizine ilişkin açıklamalarını değerlendiren Gazeteci Halil Solak, “Buğra Gökce çalışmalarına hızlı başladı. Kentin en önemli sorunlarından biriyle de gündem yarattı. İzmir’in en önemli 3 sorunu ne? Koku, trafik ve eski yapı stoku. Şehir plancısı olması nedeniyle dersine çalışmış bir isim. Sosyal konut projeleriyle İzmir’deki yapı stoku sorununu çözeceğini vurguladı. İzmir yakın zamanda büyük bir deprem yaşadı. Yüzlerce ağır ve orta hasarlı bina var. İzmir göç alıyor. Bu sebeple planlama çok önemli. Gökce ‘büyük bir yangın var’ diyerek sorunu yeniden gündeme getirdi. 2023 yılında kira artış oranıyla işçiler emekçiler geçinemiyor. Öğrenciler için yurtlar yetersiz. Öğrenciler 4 kişilik, 6 kişilik odalarda kalıyor. Evler eski ve riskli olduğu için güvenli değil. Gökce dersine çalışarak gelmiş ve strateji geliştirmiş. Gökce’nin bu sorunlara hakim olması bile önemli bir durum. Kentin sorunlarını bilmek lazım.” dedi.

“ÖRGÜTÜN TOZUNU YUTANLAR ÖN SEÇİM İSTİYOR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Atila Sertel’in ‘ön seçim’ çağrısına ilişkin açıklamalarda bulunan Solak, “Sertel adaylığını açıkladığı andan itibaren ön seçimi gündeme getiriyor. ‘Sandıktan kim çıkarsa baş tacı yapacağız’ diyor. Ön seçim partiye dinamizm katar ve üyeleri çalıştırır. Gün sonunda kimse torpil olduğunu düşünmez. 10 kişi yarışır ve kim kazanırsa herkes el üstünde tutar. 659 seçim çevresinde ön seçim yapılacak. Belediye başkan adayları da açıklanmaya başladı. Ön seçimi örgütün içinden gelen isimler istiyor. Örgütün tozunu yutmuş insanlar örgütün kantarına çıkmak istiyor. Bir ön seçim olursa sürprizlere gebe olur” ifadelerine yer verdi.

“TECRÜBENİN ADI ABDÜL BATUR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un adaylığını değerlendiren Halil Solak, “Batur adaylığını açıkladıktan hemen sonra örgütüne koştu. Önce örgüt ardından Narlıdere, ardından STK’lara gitti. Batur tecrübeli bir isim. İzmir’i çok iyi biliyor, İzmir’in sorunlarına da hakim. Konak’ta 600 hektar alan, Gültepe, Beştepeler, Gürçeşme planlarını yaptı. O planlar hayata geçirilirse İzmir’in çehresi değişecek. İşte o zaman “Konak’ta tarih yazdık” söylemi gerçek olur. DİSK’ten, Barodan, STK’lardan destek alması da çok önemli. Batur, sevilen, sayılan bir isim” diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU İZMİR’E GELİR Mİ?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun İzmir’den aday gösterileceği iddiaları İzmir’de büyük yankı uyandırdı. İddiaları değerlendiren Solak, “Dün 227 aday açıklandı. Herkes Aydın’ın da açıklanmasını bekliyordu. Dün açıklanmaması kafalarda soru işaretleri yarattı. Böyle bir duruma ihtimal verilmiyor. Manisa’ya bile Çerçioğlu konuşuluyormuş. Biri ortaya bir şey atıyor. Özlem Hanım’ı buraya atarlarsa şaşırmam ama ihtimali zayıf olarak görüyorum. Her şey yerinde güzeldir. Aydın’ın topuklu efesi, Aydın’da sevilen, sayılan bir isim” diye konuştu.

FEROĞLU’NDAN DEPREM HAZIRLIĞI

Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Anıl Feroğlu’nun deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan ile bir araya geldi. Feroğlu ardından AKUT’u ziyaret etti. Feroğlu’nun çalışmalarını değerlendiren Solak, “Deprem gerçeği çok önemli. Feroğlu daha aday adayı iken olası bir afete, depreme hazırlanıyor. Karşıyaka’da zeminde sıvılaşma var.  Mustafa Anıl Feroğlu dersine iyi çalışmış. Karşıyaka her şeyi ile hazır bir kent. Kentin acil ihtiyacı depreme dayanıklılık. Deprem araştırma inceleme konusunda bir kurum kuracağını söyledi. Övgün Bey’den de destek alacağını söyledi. Ardından AKUT ile oturdu. Bunlar önemli işler.” ifadelerine yer verdi.

TAVUK PİLAVLI DAVET

Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Samet Tekin’in ‘tavuk pilavlı davetine dikkat çeken  Gazeteci Solak, “Kentinizin önceliklerini bilmelisiniz. Kentin önceliği tavuk pilav değil. Feroğlu deprem için hazırlanıyor, Bayraklı aday adayı ise seçim ofisinde tavuk pilav dağıtıyor. Önemli olan zihniyet” dedi.

“ÖZEL ADAYKEN AİLENİZDEN DEĞİL MİYDİ? “

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ilçe başkanlarıyla bir araya geldiğinde, Ankara'daki toplantının içeriği hakkında basına bilgi verilmesine tepki göstermişti. Aslanoğlu’nun eleştirilerini değerlendiren Solak, “Özgür Bey, İzmir il örgütünün ziyaretinde biraz sert konuşarak veryansın etmiş. Özgür Bey adayken toplantı yaptığınızda delegelere baskı yaptınız, o zaman Özgür Bey ailenizden değil miydi? Genel Başkan olduktan sonra sizi topa tutmasına razı geldiniz ama sızdırılınca tepki gösteriyorsunuz. Aday adayları ile ilgili de bir uyarıda bulundu. Ankara’ya gitmeyin, ilçenizde çalışın dedi. Bu uyarıda sonuna kadar haklı” dedi.

MECLİS’TE MANGAL PARTİSİ 

AK Partili Milletvekilinin Meclis’te yaptığı mangal partisini eleştiren Solak, “Bütçe görüşülürken vekiller kentindeki yöresel ürünleri ikram eder. Bunlara alıştık ama mangala ilk defa şahit olduk. Milletin gözüne sokmaları çok yanlış. Doğal olarak tepki çekti. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor. Zaten siz etli yemekleri 3-5 liraya Meclis’te yiyorsunuz. Tok açın halinden anlamaz. Halk kimsenin umrunda değil. Bir kilo et 400 lira! Millet açken vekil mangal partileri veriyor. Toplumdan bu kadar kopuk yaşanmaz” diye konuştu.

ŞİDDET SARMALINDA TÜRKİYE

Halil Umut Meler’in darp edilmesine yönelik açıklamalarda bulunan Solak, “Şiddetin her türlüsünü tasvip etmiyoruz. Şiddet bir çözüm değil. Türkiye ne kadar duyarlı bir ülkeymiş demi? İlk defa bir şiddet ortamıyla karşılaşmadık. Yıllardır kadınlara, hayvanlara, çocuklara, doktorlara şiddet uygulanıyor. Tepkilerin ardından darp eden şahıs tutuklandı. Geçtiğimiz yıl da aynı statta şiddet olayı olmuştu. Geçen sene neden yaptırım uygulanmadı? Bu kez öyle olmayacak denildi. Ancak olaydan üç gün sonra lig tarihini açıkladılar. Neden bu kadar çok konuşuldu? Kadınlar şiddete uğrarken, öldürülürken neden bu kadar konuşulmadı? Halil Umut Meler’in özelliği neydi? Koruma altındaki kadınlar öldürülürken neden bu olay patladı? Bir kaç gün sonra bu olay da unutulacak. Faruk Koca da belki bir ay sonra serbest bırakılacak. Bizim sistemimiz böyle mi bir ilerleyecek? Bizim sosyal medyadan duyar kasmamızla çözüm olmaz. Bu sorunu kökünden çözmeliyiz. Bu sorunları irdeleyerek çözüm bulmalıyız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası