Ege Postası
Geri

Gazeteci Umutoğulları'ndan AK Partili Boztepe'ye: Eski defterleri açarsam sokağa çıkamaz

Gazeteci Mithat Umutoğulları, AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Umutoğulları açıklamasında, "Ben bu kurumu 2009 yılında kurdum ve o zamandan beri kimsenin önünde düğmemi iliklemedim. Düğmemi iliklemiş olsaydım bugün yatım katım her şeyim vardı. Yaptığım işte bir gram leke yok. Biz sana neden operasyon çekelim? Sen ahlakı düzgün bir insandı da biz iftira mı attık? Biz eski defterleri açarsak Boztepe sokağa çıkamaz” diye konuştu.
Gazeteci Umutoğulları'ndan AK Partili Boztepe'ye: Eski defterleri açarsam sokağa çıkamaz
Haberler / Yerel Politika
23 Kasım 2023 Perşembe 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarına cevap vermek yerine dün İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis oturumunda gazetemizi hedef aldı.

“TARAF DEĞİLİZ, CEVAP HAKKIMIZ DOĞDU”

Gazeteci Mithat Umutoğulları, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında AK Partili Boztepe’nin sözlerine yanıt verdi. Umutoğulları açıklamasında, “Aslında benim karışmak istediğim bir durum değil. Eski AK Parti üyesinin ortaya attığı iddialar vardı. Biz de bu iddiaları okuyucularımızla paylaştık. Dün gerçekleştirilen meclis oturumunda Hüsnü Boztepe gazetemizi hedef alan açıklamalar yaptı. Bizim bir cevap hakkımız doğdu. Taraf olmadığımız bir konuydu ancak hedef alınmamız sebebiyle cevap hakkımızı kullanacağız” ifadelerine yer verdi.

“SEVİNÇ’İ SUÇA ORTAK ETTİ”

Boztepe’nin kamuoyunu tatmin edecek herhangi bir açıklama yapmadığına dikkat çeken Umutoğulları, “Fikret Mısırlı, ‘bir belediye başkanı ve başkan yardımcısıyla ilgili rapor yazacaktım, AK Partili Hüsnü Boztepe ve Özgür Hızal, raporu yazmamam için bana rüşvet teklif ettiler’ dedi. Mısırlı ise dinlemediğini ve gerekli işlemleri yaparak görevini yerine getirdiğini aktardı. Bu iddialar çok konuşulur ama kimse ekran karşısında konuşmaz. Bu olay bir gazetecinin kayıtsız kalmaması gereken bir durum. Biz bu haberi yaptık. Bu haberin muhatabı iddiaların sahibidir. Cevap vermesi gerekenler ise Hüsnü Boztepe ve Özgür Hızal… 4 gün boyunca sessiz kaldılar. Arkadaşlarımız Hüsnü Boztepe’yi ve Özgür Hızal’ı aradılar. Hızal telefonları açmadı, Boztepe ise mecliste cevap vereceğini söyledi. Mecliste ise Kemal Sevinç’i suça ortak etti.  Kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama gelmedi” ifadelerini kullandı.

“KİMSE BİZİM GAZETECİLİĞİMİZİ SORGULAYAMAZ”

Umutoğulları açıklamasının devamında, “Ben Hüsnü Boztepe’yi çok iyi tanırım. CHP’den başladı şimdi AK Parti’de siyaset yapıyor. Çiğli Meclisinde kedi gibi susar, Büyükşehir’e gelince aslan gibi kükrer. Neden kedi gibi sustuğunu anlatacağım. Bizim gazeteciliğimizi kimse sorgulamasın. İzmir’de bu işi hakkıyla yapan ender kurumlardan bir tanesiyiz. Kimse bizi alengirli işlerle sorgulayamaz. Bu konuda ismi geçen belediye başkanı benim iyi dostum. Buna rağmen biz haberi  yapmayalım demedik. O belediye başkanı da o kadar gururlu bir insan ki, ‘neden haber yaptınız’ diye sormadı. Sen rüşvet teklif ederek suç işlemişsin, bunu temizlemek yerine bizi hedef alıyorsun” diye konuştu.

“AHLAK DERSİ VERECEK SON İNSAN”

Gazeteci Umutoğulları, Boztepe’nin ‘operasyon çocuğu’ ifadelerine tepki göstererek, “AK Parti gibi Türkiye’yi 21 yıldır yöneten bir partinin içinde böyle insanların olması bence ne vizyonuna ve karizmasına yakışmıyor. Sokak ağzıyla ‘operasyon çocuğu’ gibi tabirler kullanması kendisinin siyasi kalitesini ortaya koydu. 2011 yılında bu gazete operasyon çekti diyor. O gazete Bayraklı Postası diye Bayraklı’da çıkan bir gazeteydi. Eski defterleri açalım. Sen yanında çalışan sekreter ile ilişki yaşıyorsun, onu darp ediyorsun. Sekreterin seni şikayet ediyorsa bunun haber değeri vardır. İnsanlara çek kesiyorsun, çeklerin kaşeleniyor ve ceza alıyorsun. Bir siyasetçi insanların hakkına giriyorsa bu haberdir. Ben o davadan ceza almadım, beraat ettim. Mecliste haysiyetten, şereften bahsedip  sonra çıkıp usulsüzlük yaparsan senin şerefin tartışılır.  Bu kadar dürüstlükten bahsedip, hakkında usulsüzlüklerden dolayı dava açılırsa ben haberini yaparım. Ben haber yapınca sana operasyon mu çekiyor oluyorum. Operasyon olmayan bir şeyi yazarsan yapılır. Fikret Mısırlı, rüşvet olayını anlattı, bir gazeteci olarak bizim bir sorumluluğumuz var. Muhattap olan bize anlatıyor. Biz bu konuyla ilgili tek bir yorum yapmadık. Bir siyasetçini ortaya attığı iddiaların görüntülerini verdik. Bu durumla bizim ne hesabımız var? Siyasetçiler hep kaçacak delik ararlar. İşini düzgün yapan insanlara hep böyle iftira atılır. Bu kişi de bize iftira atıyor. Neden cevabını vermiyorsun, neden rüşvet teklif etmedim diyemiyorsun? Sen usulsüzlük yapıyorsan, gazeteciler haberi yapar. Bu gazete yanlışlarını yazdığı için sana operasyon mu çekiyor. Senin partine, ailene karşı sorumluluğun yoksa ve utanılacak iş varsa onu yapıyorsun. Biz haberini yapınca operasyon mu çekmiş oluyoruz. Siyasette ahlak dersi verecek son insan Hüsnü Boztepe’dir. ‘Operasyon çocuğu’ ifadesi bir siyasetçinin ağzına yakışır mı? Beraber yol yürüdüğün bir insana böyle bir cümle kurulur mu? “ dedi.

“KENDİ PİSLİĞİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR”

‘Mısırlı haberini 4 gün kapakta tuttular’ iddialarına yanıt veren Umutoğulları, “Haberin 4 gün kapakta kaldığını söylemiş. Kapakta bir haber 4 gün kalmaz. Fikret Bey’in röportajı 1.5 saat sürdü. Biz bu röportajı 3’e bölerek 3 gün arayla verdik. İzmir depremini 4 gün kapakta tutmadılar dedi. Biz depremde televizyonda 5 gün boyunca depremle ilgili yayın yaptık. Biz gece gündüz deprem bölgesindeydik. İlk canlı yayın aracını gördük ve 20 gün canlı yayın verdik. Adam oturmuş kendi kafasında senaryo kurarak kendi pisliğini temizlemeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“FETÖCÜLERLE BASIN AÇIKLAMASI”

AK Partili yöneticilere seslenen Umutoğulları, “ Özel hayatında, ticaretinde sıkıntılı olan biri nasıl partinizde siyaset yapıyor? Bu şahıs 2015 yılında Fetö'den yargılanan ve tutuklanan  İlhan İşbilen ve Ertuğrul Günay ile toplantı düzenledi. AK Parti Gençlik Kolları eylem yaptı, protesto etti. Fetö’den yargılanan bir insana basın toplantısı düzenleyen İlhan İşbilen’e basın toplantısı düzenleyen bir insan AK Parti’de farklı kademelerde görev aldı. Böyle bir adam nasıl AK Parti’de siyaset yapıyor?  Kendi partisinin karşısında çalıştı, CHP hakkında söylemediği laf kalmadı. Özel hayatındaki skandallarla sürekli gündeme geldi. Ardından çıkıp bize ahlak dersi vermeye kalktı. Sen bize ahlak dersi veremezsin” dedi.

“ESKİ DEFTERLERİ AÇARSAM BOZTEPE SOKAĞA ÇIKAMAZ”

Umutoğulları açıklamasının devamında, “Ben bu kurumu 2009 yılında kurdum ve o zamandan beri kimsenin önünde düğmemi iliklemedim. Düğmemi iliklemiş olsaydım bugün yatım katım her şeyim vardı. Yaptığım işte bir gram leke yok. Biz sana neden operasyon çekelim? Sen ahlakı düzgün bir insandı da biz iftira mı attık? Biz eski defterleri açarsak Boztepe sokağa çıkamaz” diye konuştu.

“NEREDE BALLI KOMİSYON VARSA BOZTEPE ORADA”

Hüsnü Boztepe’nin meleğini soran Umutoğulları, “Ben Hüsnü Boztepe’nin ne iş yaptığını hala bilmiyorum. Boztepe’nin mesleği ne? Bir baksınlar servetine… Herkesin hesaplarını bir kurcalasınlar. Bu arkadaş yıllardır siyaset yapıyor. Siyaset çok pahalıdır. Siyasette bir çok insan cebinden verir. Boztepe alıcılardan mı? Ne iş yaptığını çok merak ediyorum. Bir iş yeri varsa biz ziyaret etmek isteriz. İzmir siyasetinde aktif ve şaşlı hayatın kazancı nereden geliyor? Nerde ballı komisyon varsa Boztepe orada… Neden imar komisyonunda yıllardan beri var? Büyükşehir meclisine çıkıp malum gazete diyerek hedef almasın. Biz bu işin hiçbir tarafı olmadık. Boztepe siyasetçilerle ilgili bir şey söylediğinde nasıl haber yapıyorsak Mısırılı’nın da konuştuğunu haber yaptık. Belediyelerle ilgili ortaya attığı iddiaların haberlerini de yaptık. Biz o iddiaları verirken namusluyuz, onunla ilgili iddiaları verince operasyonel gazeteci mi oluyoruz?” ifadelerine yer verdi. 

“EN BÜYÜK OPERASYONCU KENDİSİ”

‘Operasyon çocuğu’ ifadelerine sert tepki gösteren Gazeteci Umutoğulları, “En büyük operasyoncu kendisi, o kelimeyi kendisi hak ediyor. İzmir’de ne operasyon çektiğini biliyoruz. Çiğli’de bir kent hastanesi var, şu an Acı Badem Hastanesi olarak hizmet veriyor. O alanda bir yer imara açıldı. O alanla ilgili AK Parti’de Çiğli’de avukat bir meclis üyesi, yapılan işin usulsüz olduğunu ve şerh koyacağını söylüyor. Boztepe ise ilçe başkanına baskı yapıyor. Baskının ardından toplantıya katılmıyorlar. Neden baskı yapıyorsun? Benzin istasyonuyla ilgili grup kararına uymuyor. Neden CHP’li üyelerle birlikte hareket ediyorsun? Akçeli işlerle ilgili bir durum olunca Boztepe, farklı hareket ediyor. Bir çok şey biliyorum konuşmuyorum ama sırası gelecek. Kimse bizim gazeteciliğimizi sorgulamasın. Boztepe’nin cesaret edemediği bir çok şeyi ben stüdyoda konuştum. İzmir’de gazetecilik nasıl yapılır birçok insana gösterdim. Haksızlığa kim uğramışsa yanında oldum. Boztepe bizim gazetecilik etiğimizi sorgulamasın, önce kendi siyasi ahlakına baksın” diye konuştu.

“BİZ OLAYA GİRERSEK MECLİSTE SÖZ ALAMAZ”

İddiaların tarafı olmadığını bir kere daha vurgulayan Umutoğulları, “Taraf olmadığımız bir konuyla ilgili bizi olayın içine dahil etmeye çalışıyor. Biz olayın içine girersek Boztepe mecliste konuşamaz. Siyasetçi siyasetçiliğini, gazeteci gazeteciliğini bilecek. Gazetecilere bilgi verdiği için mahkeme seni yargıladı. Her siyasetçi gazeteciye bilgi verir. Ben sana iftira mı attım onu söyle… Yalan söylemişsem, iftira atmışsam bu operasyondur. İtibarsızlaştırmak için bir adımdır. Sen çıkıp haberlere ilişkin neden cevap vermiyorsun? Kemal Sevinç’in yanında senin ne işin vardı? Özgür Hızal neden sessiz kaldı? Sen çıkıp hedef değiştirmek için topu Sevinç’e ve gazetemize atıyorsun… İzmir’de temiz siyasetçi de var, kirli siyasetçiler de var. Kirli siyasetçiler bize ahlaktan bahsetmesin. Boztepe İzmir siyasetinde olmaması gereken bir isim” dedi. 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası