Ege Postası
Geri

Gazeteci-Yazar Yalçın Bayer:

‘‘Bilgi ve belgesiyle konuşan gazeteci kimseden korkmaz’’
Gazeteci-Yazar Yalçın Bayer:
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Ekim 2013 Perşembe 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Gazeteci-Yazar Yalçın Bayer, Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide Bornovalılarla buluştu. Türkiye siyasetinde son yıllarda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Bayer, iktidar partisinin basın üzerinde ciddi boyutlarda baskı kurduğunu iddia etti. Yalçın Bayer, ‘‘Bilgi ve belgelerle konuşan gazeteci kimseden korkmaz’’ diye konuştu
Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlüğünü Siyaset Bilimci Akademisyen Serdar Taşçı yaptı. Gazeteci-Yazar Yalçın Bayer, özellikle basın sektöründe yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. İktidarın basın kuruluşları üzerinde baskı kurduğunu söyleyen Bayer, iş adamlarının belli gazetelere milli bayramlarda bile ilan vermeye korktuğunu söyledi.

Kendisi gibi gazetecilerin iktidar partisinin kara listesinde olduğunu belirten Yalçın Bayer, bir soru üzerine; ‘‘Korkmadan yazabiliyor ve konuşabiliyorum. Çünkü tüm iddialarımı bilgi ve belgelere dayandırıyorum. Ben kahramanlık değil, gazetecilik yapıyorum’’ diye konuştu.
Siyaset Bilimci-Akademisyen Serdar Taşçı ise kamusal alanda türban tartışmalarına değindi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın laikliğe aykırı olmadığını belirten Taşçı, ‘‘Devletin dinle ilgili alanı boş bırakması mümkün olamaz. Ama bu yapılırken, sadece bir dine ya da mezhebe hizmet ve taraf olunması kabul edilemez’’ dedi.

Cumhuriyeti kendileri gibi içselleştirmiş aydınların Anadolu’ya bir borcu olduğunu ifade eden Serdar Taşçı, ‘‘Başörtülü kadınlarımızı da, imam hatip okullarında eğitim gören kardeşlerimizi de Cumhuriyetin inanç özgürlüğünün gelişmesinde en önemli faktörlerden biri olduğunu anlatmamız gerekiyor’’ diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası