Ege Postası
Geri

Bornova Belediyesi sosyal güvencesi merkezi

Bornova Belediyesi, 2012 yılında kurduğu Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracığıyla daha fazla ihtiyaç sahibine daha organize bir biçimde ulaşıyor. 10 milyonluk bütçenin önemli bir bölümü, herkes tarafından değil, sadece yardımı alan kişi yakınları tarafından bilinen yardımlara ayrıldı. Bornova Belediyesi’nin sıcak eli engellisinden hastasına, afetzedesinden sosyal güvencesi olmayana dek herkese uzandı
Bornova Belediyesi sosyal güvencesi merkezi
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Ekim 2013 Perşembe 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Giysi, Gıda ve Eşya Bankaları ile binlerce ihtiyaç sahibi aileye destek olan, BELGEM Dersanesi ile Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde binlerce öğrenciye kurs veren, yüzlerce çocuğu muhteşem bir şölenle sünnet ettiren, 10 bini aşkın kadını Çanakkale ve kent gezilerine götüren Bornova Belediyesi, sosyal alanda yaptığı diğer çalışmalarla da sıcak elini ilçedeki tüm vatandaşlara uzattı. Sosyal projeler ve yardımlar için 2013 yılında 10 milyon liralık bütçe ayrılırken engelliler, sosyal güvencesi olmayanlar, dar gelirliler, afetzedeler ve asker aileleri unutulmuyor.

Bornova Belediyesi bünyesinde kurulan Sosyal İşler Müdürlüğü 2013 yılının geride kalan dokuz aylık bölümünde 30’u akülü, 30’u manuel olmak üzere toplam 60 adet engelli aracı dağıttı. Evinde yatağa bağımlı yaşamak zorunda olan yaşlı ve hasta vatandaşlara 20 adet hasta yatağı temin edildi. Yine ihtiyacı olan 80 aileye her ay periyodik olarak alt bezi dağıtıldı ve dağıtılmaya devam ediyor.

Sosyal güvencesi olmayanlara destek

Yaptığı sosyal yardımlarla ilçedeki ihtiyaç sahibi tüm vatandaşları kucaklayan Bornova Belediyesi, sosyal güvencesi olmayan binlerce vatandaşın ilaç masrafları karşıladı. Sosyal güvencesi olan ancak bazı ilaçları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmayan hastalara da yine maddi destek verildi.

Afetzedelere ve asker ailelerine maddi yardım

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün 10 milyon liralık bütçesinin bir kısmı da afetzedelere ayrıldı. 2013 yılı içerisinde yangın ve su baskını gibi nedenlerle zor durumda kalan ailelere 1.500 ile 2.700 lira arasında değişen maddi yardım yapıldı. Yine ihtiyaç sahibi yüzlerce asker ailesine de maddi destek verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası