Ege Postası
Geri

Gaziemir’de ‘koyu kırmızı’ kutlama

Gaziemir Belediyesi’nin, Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. yılı nedeniyle düzenlediği kutlamalarda vatandaşlar Cumhuriyet’e sevdalarını bir kez daha haykırdı. Kortej yürüyüşüyle başlayan Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Festival Alanı’nda ‘Koy-u Kırmızı’ isimli danslı tiyatronun sahnelenmesi ve havai fişek gösterisiyle zirveye ulaştı.
Gaziemir’de ‘koyu kırmızı’ kutlama
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Ekim 2013 Çarşamba 12:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. yılı Gaziemir’de belediyenin düzenlediği bir dizi etkinlikle coşkuyla kutlandı. Yaklaşık 5 bin kişinin Türk bayrakları ve meşaleleri ile katıldığı kortejle başlayan Cumhuriyet coşkusu, Festival Alanında Ege Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu’nun, Cumhuriyet’in kuruluşunu canlandırdıkları ‘Koy-u Kırmızı’ isimli danslı tiyatroyu sahnelemesiyle devam etti. Cumhuriyet’in ilanı ve ülkenin bağımsızlığı için verilen mücadelenin canlandırıldığı dramatizasyon seyirciye duygu dolu anlar yaşattı. Tiyatrocuların seyirciyle birlikte Andımızı okuması ve havai fişek gösterisiyle Cumhuriyet coşkusu zirveye ulaştı. 

Şenol’dan gençlere sesleniş

Törende konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Ulu Önderimiz ve bir avuç yurtseverin öncülüğünde verilen Kurtuluş Savaşı’ndan sonra kurulan Cumhuriyet’e dil uzatanlar var. Bu ulusun kalbindeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet inancını sözüm ona yasaklarla, baskılarla, korkularla yok edemezler. Gerekirse Atamızın 19 Mayıs’ta Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesini gerekirse ülkenin dört bir yanında yakarız. Genelgeyle Cumhuriyet Bayramını engellemeye çalışanlar şunu iyi bilsinler, biz Cumhuriyet’i korumak için gerekirse canımız veririz. O genelgeyi de yırtar atarız.”

Gaziemir Cumhuriyet coşkusuna ortak olacak

Gaziemir’deki kutlamaların ardından Başkan Şenol ve vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin birlikteliğiyle düzenlenen kutlamalara katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan fener alayı yürüyüşüne Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile birlikte katılan Gaziemirliler, Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Gündoğdu Meydanı’ndaki kutlamalarda Burcu Güneş ve Gaziemir Belediyesi’nin katkılarıyla Edip Akbayram sahne aldı. “Bugün burada İzmirlilerle buluşmamı sağlayan İBB Başkanı sayın Aziz Kocaoğlu ve Gaziemir Belediye Başkanı kardeşim Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” diyen Akbayram’a, Başkan Şenol plaket ve çiçek sunarak teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası