Ege Postası
Geri

Menemen Belediyesi’nden Cumhuriyetin 90. yılına özel kitap…

Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yılı Menemen’de büyük bir coşkuyla kutlandı. 29 Ekim coşkusu tüm ilçeyi sardı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Cumhuriyetin 90. Yılı’na özel hazırlattığı kitapla hemşerilerine bir kez daha İzmir’in Cumhuriyet ile ilişkisini ve önemini hatırlattı.
Menemen Belediyesi’nden Cumhuriyetin 90. yılına özel kitap…
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Ekim 2013 Salı 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan Menemen’deki kutlama programı, Atatürk Caddesi üzerinde gerçekleştirilen törenle devam etti. Binlerce Menemenlinin ellerinde Türk Bayrakları ile katıldığı törende Menemen Belediyesi, Cumhuriyetin 90. Yılı’na özel hazırlattığı kitapları vatandaşlara dağıttı. Törene katılan vatandaşlara ve Menemen esnafına ücretsiz dağıtılan 5000 kitap ile İzmir’in cumhuriyet ile ilişkisini ve önemini Menemenlilere bir kez daha hatırlatmak istediklerini ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; tarih akademisyenleri tarafından hazırlanan, Cumhuriyetin hangi koşullar altında kurulduğunu belge ve fotoğraflarla anlatan kitabın İzmir’in Cumhuriyet dönemine ışık tuttuğunu söyledi.

Türk Milletinin yaratılışına en uygun yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin açıklamalarına şöyle devam etti; “Cumhuriyet; gericiliğe, bağnazlığa, tutuculuğa karşı aydınlık, çağdaşlık, ümmetten millete geçiş anlamına gelmektedir. Geleceğimiz adına en büyük güvencemiz olan Cumhuriyetimizin kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki; yüce Türk Milleti, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi tüm kazanımları ve değerleriyle sonsuza değin koruyacak ve yaşatacaktır.
Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. Yıldönümünde; başta ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan, millet, bayrak ve istiklal uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Menemenli hemşerilerimin ve yüce Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutluyorum.”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası