Ege Postası
Geri

Gazeteciler bu kez kendi sorunlarını anlatacak

Bornova Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde mesleğin sorunlarının dile getirileceği bir panel düzenliyor.
Gazeteciler bu kez kendi sorunlarını anlatacak
Haberler / İzmir
7 Ocak 2013 Pazartesi 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -  Panele konuşmacı olarak duayen Gazeteci Uğur Dündar ile Suriye’deki çatışmaları fotoğraflarken yaralanan Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Sinan Gül katılacak. Moderatörlüğü ise Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel yapacak
Yıl boyunca toplumun çeşitli kesimlerinin sorunlarını haber ve köşe yazılarında dile getiren gazeteciler bu kez kendi yaşadıkları zorlukları anlatacak. Bornova Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesleğin sorunlarının ele alınacağı bir panel düzenledi. Büyükpark içindeki Nikah Salonu’nda saat 14.00’te düzenlenecek panelde duayen Gazeteci Uğur Dündar deneyimlerini paylaşacak. Ayrıca Suriye’deki çatışmalarda yaşananları fotoğraflarken yaralanan Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Sinan Gül de yaşadıklarını anlatacak. Panelin moderatörlüğünü ise Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel yapacak.

Her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde panel düzenleyerek gazetecilerin çalışma koşullarının, yaşadıkları zorlukların gündeme getirilmesine katkıda bulunan Bornova Belediyesi, kamuoyunun doğru haber alması için gazetecilerin verdiği mücadeleye yine destek olacak. Panel, Büyükpark içindeki Nikah Salonu’nda 10 Ocak Perşembe günü saat 14.00’te başlayacak.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, gazetecilik mesleğinin toplumun gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük bir etkiye sahip olduğunu hatırlatarak, “Ancak bu mesleği yapanlar çok çeşitli zorluklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Zaman zaman hayatlarını tehlikeye atarak habere ulaşmaya çalışan gazeteciler, tehditlerle şantajlarla da karşı karşıya kalabiliyor. Bu kadar ağır koşullarda çalışan gazetecilerin sosyal haklar konusunda hakettiklerini alamamaları, yazdıklarından dolayı cezaevlerinde olmaları da çok üzüntü verici bir durum. Biz de bu nedenle gazetecilerin seslerini duyurabilecekleri bir platform sağlayarak onlara destek olmaya çalışıyoruz. Tüm gazetecileri ve onlara destek vermek isteyenleri panelimize bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası