Ege Postası
Geri

Gaziemir’de miniklerin kültür yolculuğu

Gaziemir 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi ve Anı Evi’ni ziyaret eden Sabri Öney İlkokulu öğrencileri, Anı Evi’nde kentin geçmişi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olurken, Kültür Evi’nde farklı ülkelerin kültürlerini tanımanın heyecanını yaşadılar.
Gaziemir’de miniklerin kültür yolculuğu
Haberler / İzmir
7 Kasım 2014 Cuma 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği geziye katılan Sabri Öney İlkokulu öğrencileri, bu yıl 17.’si düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan ülkeler ile belediyenin kardeş belediyelerine ait kültürel materyallerin sergilendiği kültür evi ile kentin tarihini ve kültürel, sosyal, ekonomik hayatını simgeleyen materyallerin yer aldığı Anı Evi’ni gezdi.
 
Farklı ülkeler, farklı kültürler
Her ülkeye ait kültürel materyallerin özel vitrinlerde sergilendiği Kültür Evi’ne yoğun ilgi gösteren öğrenciler diğer ülke ve şehirlerin kültür motiflerini tanıma şansı buldu. Şenlik sayesinde farklı ülke ve kültürlerden arkadaşlıklar edinen çocuklar, kültür evi sayesinde farklı ülkelerin tarihi ve kültürel simgelerini yakından tanıma fırsatına kavuştu. Kültür evinde bol bol fotoğraf çeken öğrenciler hem farklı kültürler tanıdı hem de şenliğin 17 yıllık geçmişi hakkında bilgi aldı.


Anı Evi’nde tarihe yolculuk
Kültür Evi’nde farklı kültürler tanıma şansı bulan öğrenciler daha sonra kentin tarihini ve kültürel, sosyal, ekonomik hayatını simgeleyen materyallerin yer aldığı Anı Evi’ni gezdi. Bir ailenin ev hayatının canlandırıldığı gelin odası, oturma odası, mutfak bölümlerinden oluşan; dönemin kıyafetleri ve araç gereçlerinin de yer aldığı Anı Evi’ne yoğun ilgi gösteren minikler tarihin tozlu sayfalarında gezinerek kentin geçmişi hakkında bil sahibi oldu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası