Ege Postası
Geri

Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Yeni Asır'a Suç Duyurusu

İzmir Barosu eski Başkanı Ercan Demir ve yeni yönetim kurulu adayları, geçen hafta yapılan baro seçimi döneminde yayımladıkları haberler ve sosyal medyada yazdıklarıyla hakaret, iftira, suç uydurma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama...
Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Yeni Asır'a Suç Duyurusu
Haberler / İzmir
6 Kasım 2014 Perşembe 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Barosu eski Başkanı Ercan Demir ve yeni yönetim kurulu adayları, geçen hafta yapılan baro seçimi döneminde yayımladıkları haberler ve sosyal medyada yazdıklarıyla hakaret, iftira, suç uydurma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarını işledikleri gerekçesiyle Yeni Asır Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni, yazarı, iki muhabiri ve sorumlu müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Demir ve baro seçimine Çağdaş Avukatlar Grubu'nun yeni yönetim kurulu için aday olan avukatlar, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini sundu. Dilekçede, baro seçimi sürecinde yaptıkları haberler ve yazılarla Yeni Asır Gazetesi muhabiri Ali Eyce, yazar Hüseyin Kocabıyık, yazar ve Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, muhabir Metin Burmalı ve Sorumlu Müdür Tolga Tekin'in hakaret, iftira, suç uydurma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarını işledikleri iddia edildi. Suça konu haber ve yazıların, “Baro'da şimdi de Atatürk'ü sildiler”, “PKK sloganları attılar”, “Ata'yı sileni biz de sileriz”, “Atatürk ve bayrak düşmanı”, “Terör örgütü destekleyicisi” başlık ve ifadeleriyle verilerek, Ercan Demir ve yönetim kuruluna üye olan adayların hedef gösterildiği, manipülasyon yapılarak aday olan diğer grupların avantaj sağlamasının amaçlandığı iddia edildi.
 
Dilekçede, şu ifadelere yer verildi: “Seçimlerin ardından ‘Atatürk tokadı’ başlıklı haberde şüpheliler, seçimi ne şekilde etkilediklerini açıkça ikrar ettiler. Köşe yazılarında Ercan Demir kastedilerek'sözde hukukçu', 'hain, bölücü', 'bölücü sloganlar atılmasına ses çıkarmayan kereste', 'haysiyeti olmayan biri', 'etnik kafalı', 'Atatürk ve bayrak düşmanı' gibi ifadelerle hakaret edildi. TCK'da düzenlenen pek çok suçu kasten işledikleri sabit olan yukarıdaki şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, haklarında kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ederiz.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası