Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan TOKİ salvosu

Çeşme’de tartışması uzun süredir devam eden TOKİ projesine bakanlığın ardından bir onay da İzmir Valiliği’nden geldi. Çıkan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir kararı üzerine konu hakkında sessizliğini bozan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, projeyi dayatma olarak nitelerken, “Bürokratlara yazlık yapacaksanız bari iki kat yapsaydınız” diyerek tepkisini dile getirdi.
Kocaoğlu'ndan TOKİ salvosu
Haberler / İzmir
6 Kasım 2014 Perşembe 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Valiliği, geçtiğimiz gün Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Çeşme’de yapılacak olan konut projesine onay verince konu hakkında süregelen tartışmalar bir kez daha alevlendi. Bin 153 konut, iki cami, iki okul ve altı büfenin de içinde olduğu alanda yapılacak çalışma için ‘ÇED gerekli değildir’ raporu veren Valilik’in bu hamlesi üzerine başta konuyu yargıya  taşımaya hazırlanan meslek örgütleri ve yerel idare ayağa kalkarken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da suskunluğunu bozdu. Projenin ilke kez gündeme geldiği geçtiğimiz kış aylarında TOKİ’nin Çeşme ilçesinde hayata geçirmeyi planladığı projeyle ilgili olarak “Direneceğiz” şeklinde açıklama yapan Kocaoğlu, projeyi “dayatma” olarak niteledi.
 

 
“BU BİR DAYATMADIR”
Meslek odaları, turizm camiası ve yerel yönetimlerin karşı çıktığı Çeşme Reisdere’de yapılması planlanan TOKİ konutlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayının ardından İzmir Valiliği de ÇED vizesi verince İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan tepkisi de gecikmedi. Çeşme Belediyesi’nin “Kabul etmeyeceğiz” dediği kararla ilgili olarak açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Bu Çeşme’ye bir dayatma. Çeşme’ye yapılacak dört katlı konutların bir kere Çeşme’de yeri yok. İkincisi, eğer bu bin 100 küsur konut sosyal konutsa o zaman vay Türkiye’nin haline…” diye konuştu.
 
“VAY TÜRKİYE’NİN HALİNE…”
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, projenin gerekliliğini sorgulayarak yer seçimi konusundaki eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi: “Çeşme’de 1110 sosyal konuta ihtiyaç varsa, diğer taraflarda ne var, onu da düşünmek gerekir… Bunlar belli bürokratlara yapılan yazlıksa, onları da iki katlı yapsalardı da Çeşme’nin dokusunu bozmasalardı. Memlekette hazine arazisi mi yo? İki misli arazi ile hallederlerdi. Orada da bir yanlış var. Hangi yanlışını söyleyeyim.”
 


“BAŞTAN SONA YANLIŞ”
Son olarak konut projesinde gelinen son noktaya değinen ve hukuki sürece vurgu yapan Kocaoğlu “Yargı süreci devam ediyor, hayırlısı… Ama yanlış. Baştan sona yanlış…” diyerek geçmişte TOKİ’ye yaptığı “Vazgeçin” çağrısını da bir kez daha yineledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası