Ege Postası
Geri

“İpek Yolu” gelinlik tasarımları için başvurular başladı

Sektörün Küresel Fuar Endüstirisi Birliği (UFI) onaylı tek fuarı “IF Wedding Fashion İzmir”, moda dünyasını 4 – 7 Şubat 2015 tarihlerinde dokuzuncu kez İzmir Fuarı’nda bir araya getirecek.
“İpek Yolu” gelinlik tasarımları için başvurular başladı
Haberler / İzmir
5 Kasım 2014 Çarşamba 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Profesyonel ziyaretçiye hitap eden fuarda, bu yıl altıncı kez Gelinlik Tasarım Yarışması gerçekleştirilecek. Gelinlik Tasarım Yarışması ile yetenekli ve genç tasarımcıların sektörle buluşturulması, uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmak, teşvik etmek ve sektörün rekabet gücünün arttırılması hedefleniyor. 
 
Gelinlik Tasarım Yarışması,  İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliğinde gerçekleştiriliyor.
Tema: “İpek Yolu”
Teması “İpek Yolu” olan 6’ncı Gelinlik Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Projeler en geç, 08 Aralık 2014 tarihi, saat 17.00’a kadar elden, posta veya kargoyla İZFAŞ’a teslim edilebilir. Yarışmanın yarı final elemesi 2 Şubat 2015 tarihinde yapılacak.
 
Finale kalan tüm gelinlikler, 4 Şubat 2015 tarihinde IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı açılış töreninde düzenlenecek defile ile sunulacak ve fuar süresince sergi alanında sergilenecek.
Ulusal ölçekte altıncı kez organize edilen Gelinlik Tasarım Yarışması, genç yeteneklerin sektörle buluşmasına aracı olarak önemli bir misyonu bu yıl da yerine getiriyor.
 
 
IF Wedding Fashion İzmir kapsamında düzenlenecek modacı ve firma defileleri ile İzmir’e bir moda haftası yaşatması planlanıyor. Sadece profesyonel ziyaretçiye  açık olarak organize edilen fuarda, gelinlik, damatlık, abiye giyim ve aksesuarları sergileniyor.
 
 
İpek Yolu Hakkında
İpek Yolu, Çin’den başlayarak Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa’ya kadar uzanan ve dünyaca ünlü ticaret yoludur.
 
İpek Yolu yıllarca, sadece tüccarların değil, aynı zamanda doğudan batıya ve batıdan doğuya bilgelerin, orduların, fikirlerin, dinlerin ve kültürlerin de yolu olmuştur. Uzak Doğu'dan gelen ipek ve baharat Batı dünyası için, uluslararası ilişkilerde önemli bir rol oynamıştır. İpek, ayrıca Doğu kültürünün Batı tarafından tanınmasını da sağlamıştır.  İpek Yolu Asya'yı Avrupa'ya bağlayan bir ticaret yolu olmasının ötesinde, 2000 yıldan beri bölgede yaşayan kültürlerin, dinlerin, ırkların da izlerini taşımakta ve olağanüstü bir tarihsel ve kültürel zenginlik sunmaktadır.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası