Ege Postası
Geri

Beyaz melekler isyanda

İzmir'in Balçova İlçesi'ndeki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli bir grup hemşire, 'Hemşirelerin Dayanışma Platformu' adıyla yürüttükleri mücadele kapsamında, hastane bahçesinde basın açıklaması yapıp çalışma koşullarının biran önce düzeltilmesini istedi.
Beyaz melekler isyanda
Haberler / İzmir
5 Kasım 2014 Çarşamba 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bahçesinde bugün saat 10.00'da toplanan yaklaşık 100 hemşire ve kendilerine destek veren sağlık çalışanları, 'Koşarak çalışmaktan yoruldum', 'Fazla mesai yapmaktan yoruldum', 'Serviste yoğun bakım hastası izlenmesin' ve 'Bilmediğim birimde günübirlik çalışmak istemiyorum' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını hemşire Günseli Uğur yaptı. "Artık yeter" diye sözlerine başlayan Uğur, "Hemşire yetersizliği sonucu gelinen kriz noktası bizi mesleğimizi layıkıyla yapamaz hale getirdi. Çalışma saatleri ve koşulları, hemşirelik yönetimi ve özlük haklarına ilişkin ciddi sorunlar yaşamaktayız. Hemşire sayısının yetersizliği nedeniyle, nöbet sayı ve saatlerinin fazla olması, izin günlerinde nöbete çağırılma, farklı kliniklere çekilme, iş kapasitesini aşar şekilde hasta sayısı düşmesi gibi bir çok sorun yaşıyoruz. Günü kurtaran çözümler bizleri çok yordu, çalışma istediğimizi kırdı. Ek ücretlerin ödemesi yetersiz ve et ödeme ücretleri izin, rapor gibi durumlarda kesiliyor. Öncelikli taleplerimiz şunlar; hemşire listelerinin yeniden gözden geçirilmesi, gece, hafta sonu, resmi tatil nöbetlerinin farklı ücretlendirilmesi, doktor işlerinin hemşirelerin iş yükünü azaltacak şekilde planlanması, başka servislere çekilmenin rutin olmaktan çıkarılması, güvenliğin sağlanması. Bu öncelikli taleplerimizin yerine getirilmesi için bir hafta içinde somut adımlar bekliyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan hemşireler dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası