Ege Postası
Geri

Liselileri taşıyan otobüs yan yattı: 43 yaralı var...

İzmir’den Anadolu Lisesi öğrencilerini üniversite tanıtım gezisi için Eskişehir’e getiren otobüs, kontrolden çıkıp devrildi. Yan yatan otobüste şoför ve öğretmenlerle birlikte 43 kişi yaralandı.
Liselileri taşıyan otobüs yan yattı: 43 yaralı var...
Haberler / İzmir
6 Kasım 2014 Perşembe 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Kaza sabah saat 07.00 sıralarında Eskişehir’in İnönü İlçesi yakınlarındaki, İnönü- Kütahya karayolu Dutluca rampalarında meydana geldi. İzmir Anadolu Lisesi öğrencilerini üniversite tanıtım gezisi için Eskişehir’e getiren 38 yaşındaki Muharrem Patı yönetimindeki otobüs, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrildi.


 
Kazada otobüste bulunan şoför, öğretmen ve öğrenciler olmak üzere toplam 43 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Eskişehir’deki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayakta tedavi gören öğrenciler üniversite tanıtımı için Eskişehir ve Ankara’ya gitmek üzere İzmir’den yola çıktıklarını söyledi.


Kaza ile ilgili soruşturma sürerken yetkililer, otobüs şoförünün yaklaşık 20 kilometre gerideki Kümbet kavşağında Eskişehir yoluna dönmesi gerekirken yanlışlıkla İnönü ilçesine doğru yoluna devam ettiğini ve kaza yaptığını belirtti. Kaza yapan otobüsün arkasında ’Cesaretin yoksa izle’ yazısı dikkat çekti.



DAĞ'DAN YARALILARA ZİYARET

Sabah saatlerinde meydana gelen kaza sonrası haberi alan İzmir Milletvekili Hamza Dağ, meclis genel kurul çalışmalarına ara vererek,  Eskişehir’e hareket etmiş ve öğrencilerimizi ziyarete gitmiştir. Öğrencilerin 34’ünün ayakta tedavi işlemleri yapıldıktan sonra taburcu olduğunu ifade eden Dağ, 1 öğretmenimizin Eskişehir devlet hastanesinde, tur görevlisinin ve 3 öğrencimizin de Osmangazi üniversitesi tıp fakültesi hastanesinde tedavi işlemlerinin devam ettiğini belirtti.
Kazada yaralanan ve hastanelerde tedavisi devam eden öğretmenimizi ve öğrencilerimizi ziyaret eden Hamza Dağ, Eskişehir devlet hastanesinde tedavisi devam eden İngilizce öğretmeni Soner Ketre’yi hastane de ziyaret ettiklerini, durumunun iyi olduğunu belirtti. Tıp fakültesi hastanesinde tedavisi devam eden öğrencilerimizden Zeynep İnce, Ayça İrem Türkeş ve Burak Erdil’i de hastanede ziyaret ettiklerini belirten Dağ, öğrencilerinin tedavilerinin devam ettiğini, çok şükür korkulacak bir şeyin olmadığını söyledi. 
İzmir Milletvekili Dağ, kaza sonrası öğretmenlerimize ve öğrencilerimize sahip çıkan Eşkişehir Anadolu Üniversitesine, il sağlık müdürlüğüne ve İl milli eğitim müdürlüklerine tek tek teşekkür etti. Öğrencilerin bugün İzmir’e, ailelerinin yanına gönderileceğini belirten Dağ, ailelere ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası