Ege Postası
Geri

'Koca' seçim vaadi bürokrasiye takıldı

​İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sanatı ve sanatçıyı destekleme hedefi doğrultusunda kurmayı planladığı Filarmoni Orkestrası bürokrasiye takıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçim bildirgesinde yer alan ve 2011 yılında “işsizler orkestrası” olarak da bilinen İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası’na verdiği kadro sözüyle gündeme gelen girişimlerden henüz bir sonuç alınmazken, sanatçılar hizmet alımı yolu ile “Ege Sanat Orkestrası” adı altında konser vermeye ve izleyici rekorları kırmaya devam ediyor.
'Koca' seçim vaadi bürokrasiye takıldı
Haberler / İzmir
6 Kasım 2014 Perşembe 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli sanat projeleri arasında yer alan Filarmoni Orkestrası kurulmasına yönelik girişimler aradan geçen yıllara rağmen havada kaldı. Son olarak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konsere çıkan Ege Sanat Orkestrası, verilen sözlere ve devam eden girişimlere rağmen henüz kurumsal kimliğe kavuşamadı.
 
 
MÜZİSYENLERE KADRO YOK
2011’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz  Kocoağlu tarafından kadro sözü alan İzmirli genç sanatçılar ortada kaldı. Büyükşehir Davası sürecinde askıya alınan Senfoni Orkestrası kurulmasına yönelik proje geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde bir kez daha dile gelerek Kocaoğlu’nun seçim bildirgesine girdi ancak bu sefer de belediye bürokrasisine takıldı.
 
PROJE HAVADA KALDI
İzmirli bir grup konservatuar mezunu genç tarafından kurulan İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası’nın çile dolu yolculuğu bir türlü bitmek bilmezken, dinleyici rekorları kıran ve ünleri Amerika’ya kadar taşınan, 29 Ekim 2010’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na özel konser veren müzisyenlerin beklentileri de aradan geçen 3 yılın ardından boşa çıktı. Filarmoni Orkestrası kurulmasına yönelik talepler ve kadro umutları ile çalışmalarına devam den ve belediyenin çeşitli kültür sanat organizasyonlarında sahne alan Türkiye’nin ilk bağımsız gençlik senfoni orkestrası, belediye tarafından açılan hizmet alım ihaleleri vasıtası ile izleyicilerle buluşmaya devam etti. Aralarına katılan yeni arkadaşları ile kadrosu genişleyen orkestra Ege Sanat Orkestrası adını alırken, kadro umutları ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun verdiği söze ve tüm girişimlere rağmen bir başka bahara kaldı.  
 
BİR TEK İZMİR’DE YOK
Kültür sanata 50 milyon TL bütçe ayırdığı öğrenilen Büyükşehir Belediyesi kendi orkestrasını henüz  kuramazken, 5 milyon TL bütçesi bulunan Karşıyaka Belediyesi ise benzer çalışmasını tamamlama aşamasına getirdi. Benzer bir örneğin yaşandığı Eskişehir’de ise Büyükşehir Belediyesi tüm zorluklara kendi bünyesinde senfoni orkestrasını kurmayı başardı. Yine İstanbul ve Ankara’da büyükşehir belediyeleri bünyesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası bulunurken, maddi olanakları İzmir’e göre nispeten kısıtlı Manisa’da da Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Pop Orkestrası gibi sanata verilen desteğin örnekleri bulunuyor. Son olarak geçtiğimiz ay AASSM’de gerçekleşen sezonun açılış organizasyonunda Ege Sanat Orkestrası afişlerdeki yerini almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası