Ege Postası
Geri

Eceviti anarken 'saray'ı eleştirdi

DSP örgütü, İzmir'de eski Başbakan Bülent Ecevit'i ölümünün 8'inci yıldönümünde emek yürüyüşü ile andı. DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, "Bugün, maliyeti 935 bin maden işçisinin bir aylık ücretine eşdeğer olan bin odalı başbakanlık sarayları yapılırken, Ecevit Başbakanlığa yerli otomobille çıktı, aynı otomobille indi" dedi.
Eceviti anarken 'saray'ı eleştirdi
Haberler / İzmir
6 Kasım 2014 Perşembe 17:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - DSP İzmir örgütü, onursal başkanı, eski Başbakan Bülent Ecevit'i, ölümünün 8'inci yıldönümünde "Madenci babası", "İşçi dostu" diyerek andı. DSP'liler, Buca'da yaklaşık 2 kilometre emek yürüyüşü gerçekleştirdikten sonra Ecevit Anıtı'na çelenk koydu. DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, şöyle konuştu: 

"Ermenek faciasında, 'oğlum yüzme bilmezdi suyun içinde ne yaptı' diyen annenin feryadını, 'Saklamayın, oğlum öldü mü' diyen babanın acısını biliyoruz. Hükümetin bu sorulara yanıt vermesi gerekiyor. Biz, insanların içindeki yangınların farkındayız. Ecevit öğretisi ile yetiştik, onun kuramını sürdürüyoruz. Ecevit sadece naif kişiliği, edebi kültürü ve samimi hareketleriyle değil her duruşuyla mesaj verirdi. Şimdi yer altında yemek yiyecek, tuvalete gidecek zaman tanınmayan, diri diri boğulan, yakılan madenciler ona 'Karaoğlan' demiş, adını dağa taşa yazmıştı. Bugün kuleleri dikerken işçinin canını düşünmeyenler, vicdanı öğrenmek için onun hayatını okusunlar. Bugün, maliyeti 935 bin maden işçisinin bir aylık ücretine eşdeğer olan bin odalı başbakanlık sarayları yapılırken, Ecevit Başbakanlık'a yerli otomobille çıktı, aynı otomobille indi."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası