Salih Özbina, 1995 yılında Ahmet Karatop'a noter kanalıyla, Kazımdirik Mahallesi 3699 ada 2 parselde, 3697 ada 8, 9 ve 10 parselde kayıtlı taşınmazların hisseleri üzerinde işlem yapabilmesi, alıp satması için vekaletname verdi. Salih Özbina, 10 Kasım 1996'da yaşamını yitirdi. İddiaya göre Ahmet Karatop, 21 Mayıs 1998'de, geçerliliği kalmayan vekaletname ile dört taşınmazı AK Parti eski il başkan yardımcısı Rahmi Taştan'a sattı. Rahmi Taştan da gayrimenkullerin üçünü başkasına sattı. 10 yıl önce ölen Salih Özbina'nın varisleri Kadriye Uçan, Emine Şeker, Hatice Dağdelen ve Fatma Yavuzey, avukatları Ceyhun Yıldırım aracılığıyla, geçersiz vekaletle satışı yapılan dört taşınmaz için, 'Yolsuz tescil nedeniyle tapu iptali ve yeniden tescili" talebiyle İzmir 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.
Bu dava sürerken avukat Yıldırım müvekkilleri adına, Rahmi Taştan, Ahmet Karatop ve satış işlemini yapan Bornova Tapu Sicil Müdürlüğü'ndeki memur hakkında, 'Resmi evrakta sahtecilik' suçunu işledikleri iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu.
Avukat Ceyhun Yıldırım, İzir 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne müvekkilleri adına 2014 yılında verdiği dava dilekçesinde, "Ahmet Karatop, bu satışları geçersiz vekaletname ile yapmıştır. Vekaletnamede Salih Özbina'nın ölümünden sonra vekaletin devam edeceği yönünde bir ibare bulunmamaktadır. Bu kişi tapuda geçersiz vekaletle gayrimenkulleri intikal işlemi yaptırıp, Rahmi Taştan'a satmıştır. Geçersiz hale gelen vekaletname ile yapılan işlemler sonrasında 'Yolsuz' tescil durumu da söz konusu olmuştur. Rahmi Taştan geçersiz vekaletname ile tapuda işlemler yapıldığını bilmektedir ve kötü niyetlidir. Rahmi Taştan, müvekkillerin murisi Salih Özbina hissesi açısından, geçersiz vekaletname kullanılmak suretiyle 'usulsüz bir şekilde üzerine tescil olan' bu gayrimenkulleri zaman içinde üçüncü kişilere satmıştır. Rahmi Taştan'ın üzerinde şu an sadece 3699 ada 2 parselde kayıtlı taşınmaz kalmıştır. Rahmi Taştan, muris Salih Özbina hissesine düşen payın satış bedelini de ödememiştir. Bu nedenle tapu kaydının iptaline karar verilsin" dedi. Avukat Ceyhun Yıldırım, davanın kabülüne karar verilmesini, ayrıca tedbirin karar kesinleşinceye kadar devamını talep etti.
Rahmi Taştan'ın avukatı Denizer Özen ise "Müvekkilim, malikin temlik tarihi itibari ile ölmüş olduğunu bilebilecek durumda değildir. Taşınmaz çok hisselli bir yerdir. Müvekkilim 1 hisseyi satın almıştır. Açılan davanın zaman aşımı dolmuştur. Satış bedeli de ödenmiştir. Vekaleten satış yapan Ahmet Karatop da satış bedelini aldığını kabul etmiştir. Müvekkilim iyi niyetli olduğundan davanın reddine, reddi ile birlikte tedbirin kaldırılmasına karar verilsin" dedi.
14. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Halil İbrahim Limoncuoğlu, davaya konu olan 3699 ada 2 parselde kayıtlı taşınmazda davalı Rahmi Taştan adına tapu kaydının iptali ile 168/8640 hissenin ölen salih Özbina adına kızı Fatma Özbina (Yavuzbey) adına, 56/8136 hissenin Kadriye Ergincan (Uçan) adına, 56/8640 hissenin Hatice Ergincan (Dağdelen) ve Emine Ergincan (Şeker) adına, 8136/8640 hissenin davalı Rahmi Taştan adına tapuya kayıt ve tesciline karar verip davayı bitirdi.
Davacıların avukatı Ceyhun Yıldırım, "Mahkeme bizim talebimiz doğrultusunda karar verdi. Hisseler müvekkilerim adına pay edildi. Satışın yasal olmadığı ortaya çıktı. Karar kesinleştiğinde de müvekkilerim adına payları tapuda tescillenecek" dedi.
Rahmi Taştan, Ahmet Karatop ve satış işlemini yapan Bornova Tapu Sicil Müdürlüğü'ndeki memur hakkında, 'Resmi evrakta sahtecilik' suçunu işledikleri gerekçesiyle, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafıdan, zaman aşımı nedeniyle dava açılmadı.(DHA)