Ege Postası
Geri

Gediz Üniversitesi, Faslı öğrencileri İzmir'e getirmek için seferber oldu

Gediz Üniversitesi, öğrenci aldığı ülkelerin sayısını 52’den 100’e çıkarmak için seferber oldu. Bu amaçla dünyanın dört bir yanında tanıtım çalışmaları yapılıyor. En son Fas’a yapılan ziyaretle, bu ülkeyle İzmir arasında...
Gediz Üniversitesi, Faslı öğrencileri İzmir'e getirmek için seferber oldu
Haberler / Güncel
25 Haziran 2013 Salı 12:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gediz Üniversitesi, öğrenci aldığı ülkelerin sayısını 52’den 100’e çıkarmak için seferber oldu. Bu amaçla dünyanın dört bir yanında tanıtım çalışmaları yapılıyor. En son Fas’a yapılan ziyaretle, bu ülkeyle İzmir arasında eğitim ve dostluk köprüsü kuruldu.

"İzmir’de Bir Dünya Üniversitesi" sloganıyla kurulan Gediz Üniversitesi, yurtiçindeki tercih başarısını yurtdışına da taşıdı. Üç yıl gibi kısa sürede 52 ülkeden öğrencileri, 4 yıllık lisans eğitimi için İzmir Seyrek’teki kampüste bir araya getiren Gediz, çıtayı daha da yukarıya çıkarmaya hazırlanıyor. Hedef en az 100 ülkeye ulaşmak, dünya gençliğini ve kültürleri buluşturmak. Bunun için yurtdışında yoğun tanıtım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik başta olmak üzere üniversite yöneticileri, Brezilya’dan Endonezya’ya, Kanada’dan Fransa’ya, Nijerya’dan Kırgızistan’a ülke ülke gezerek hem Gediz’i hem İzmir’i hem de Türkiye’yi tanıtıyor. Gidilen yerlerin merkezi ve yerel yöneticileriyle görüşülüyor, oralardaki diplomatik temsilciliklerimiz, okullar ve sivil toplum örgütleri ziyaret ediliyor, üniversitelerle de işbirliği anlaşmalarına imza atılıyor. Bu kapsamda en son Fas’a gidildi, İzmirli gazeteciler de eşlik etti. Genel Sekreter Adnan Yeşildal öncülüğündeki Gediz heyeti, başkent Rabat, Kasablanka, Marakeş ve Fes şehirlerinde çeşitli temaslarda bulundu. Fas’ın önde gelen liselerine konuk olundu, üniversite yöneticileriyle bir araya gelindi. Çocuklarını başka bir ülkede okutmak isteyen ailelerle de görüşüldü, Faslı gençler İzmir’e davet edildi.

"FRANSA VE ABD’YE RAKİBİZ"

Gediz Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Yeşildal, Fas’tan 4 olan öğrenci sayısını bu yıl 10’un üzerine çıkaracaklarını açıkladı. Yeşildal, bu ülkede yurtdışı eğitiminde daha önce akla ilk Fransa ve ABD’nin geldiğine dikkat çekti, “Ülkemizin de bir alternatif olabilmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Birçok ortak noktamız bulunan Fas’la eğitim aracılığıyla kurulacak diyalog köprüsü, 2 toplum arasında kalıcı dostluklar inşa edilmesini sağlayacak. Bizi tercih eden yabancı öğrencilere her yıl yenilerinin ekleneceğini ümit ediyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası