Ege Postası
Geri

Gelin-kaynana cinayetinde ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Kocaeli'nde öldürülen gelin ve kaynana davasında sanıklardan 2'sine kasten tasarlayarak adam öldürmek suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Olay, 16 Şubat 2012'de Derince ilçesine bağlı İbni Sina Mahallesi...
Gelin-kaynana cinayetinde ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis
Haberler / Güncel
16 Nisan 2013 Salı 17:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaeli'nde öldürülen gelin ve kaynana davasında sanıklardan 2'sine kasten tasarlayarak adam öldürmek suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Olay, 16 Şubat 2012'de Derince ilçesine bağlı İbni Sina Mahallesi Piri Reis Caddesi'ndeki bir evde meydana gelmişti. Evde bulunan Güler Kurt ve gelini Hatice Kurt evlerinde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulunmuş ve olayla ilgili olarak soruşturma kapsamında Güler Kurt’un yeğenleri Muhammet Mutlu, Mevlüt Mutlu ile arkadaşları Uğur Ulus ve Murat Kilitçi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

        Olayla ilgili olarak Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya bugün de devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Muhammet Mutlu, Mevlüt Mutlu, Uğur Ulus, Murat Kilitçi ile avukatları Ersin Zaralıoğlu, Suat Çelik, Nejdet Çağlar, Didem Zengin ve öldürülen Güler ve Hatice Kurt’un eşi Rasim Kurt ile oğlu Fatih Kurt ve avukatları Engin Yaman katıldı. Duruşmanın sonunda hakim, taraflara son sözlerini sordu.

        Engin Yaman ve öldürülen Güler Kurt ile Hatice Kurt’un yakınları sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti. Tutuklu sanıkların avukatları daha önceki beyanlarını tekrarladı. Sanıklar ise pişman olduklarını söyledi. Mahkeme verdiği aranın ardından kararını açıkladı. Olayla ilgili olarak mahkeme de savcının mütealası ile aynı yönde karar verdi. Mahkeme Uğur Ulus ve Murat Kilitçi isimli şahıslara kasten tasarlayarak adam öldürmek suçundan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Yine aynı sanıkları yağma suçundan 11’er yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırdı.

        Öte yandan olaya karışan, öldürülen Güler ile Hacer Kurt’un akrabaları Muhammet ve Mevlüt M.'ye yağma suçundan 11'er yıl 2'şer er ay hapis cezası verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası