Ege Postası
Geri

Gençlere israf etmeme alışkanlığını öğretmek gerekiyor

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "İsraf etmeme alışkanlığını genç kuşaklara öğretmek gerekiyor" dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Ekmek israfını önleme' programı kapsamında düzenlenen etkinliğe...
Gençlere israf etmeme alışkanlığını öğretmek gerekiyor
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "İsraf etmeme alışkanlığını genç kuşaklara öğretmek gerekiyor" dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Ekmek israfını önleme' programı kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan Vali Coş, buradaki konuşmasında, dünyada açlık çekenlerin yanında israf edenler de bulunduğunu hatırlattı. İsrafın milletin geleneklerinde bulunmadığını kaydeden Coş, dünyanın gelecek 50 yılında gıda konusunda sıkıntı yaşanabileceğine yönelik tahminler bulunduğunu dile getirdi.

    6 MİLYON ADET EKMEK ÇÖPE GİDİYOR

    Türkiye'de günlük ekmek üretiminin 101 milyon adet olduğunu hatırlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, bunun 6 milyon adedinin insan tüketiminde değerlendirilmeden israf edildiğini dile getirdi. Bir yılda israf edilen ekmeğin 542 bin ton buğdaya eşdeğer olduğunu vurgulayan Aygül, ekmek israfı ile oluşan yıllık ekonomik kayıp ile 500 okul, 80 hastane, 500 kilometre yol, onbinlerce konut yapılabileceğini ifade etti.

    Aygül, "Ekmek ile ilgili temel bilgiler ile tazeliğini kaybetmiş ekmekten yapılabilecek yiyecek çeşitlerinin tariflerinin yer aldığı 'Ekmeğini ve emeğini çöpe atma' kitapçığı hazırlanarak halkın istifadesine sunduk." dedi.

    Toprak Mahsulle Ofisi (TMO) İl Müdürü Mehmet Kaya da dünyada yaşayan 7 milyar insandan 870 milyonunun yetersiz beslenme ile tehdit altında olduğunu bildirdi. İsrafın önlenmesi için herkese büyük görev düştüğünü anlatan Kaya, bununla ilgili yaptıları çalışmaları anlattı.

    "BANA DİYETİMİ BOZDURMAYIN"

    Bu arada, 'Ekmeğini israf etme' kampanyasına destek veren gıda firmalarına Vali Hüseyin Avni Coş, teşekkür belgesi verdi. Konuşmaların ardından Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde bayat ekmekten yapılan tatlı ve yemekler sergilendi. Vali Coş, birbirinden lezzetli bazı ürünlerden tattı. Vali Coş, kendisine tatlı ve yiyeceklerden tattırmak isteyenlere teşekkür ederek, "Bana diyetimi bozdurmayın." dedi. Tatlı ve yemeklerin büyük emekle hazırlandığını bildiğini ifade eden Coş, israfın önlenmesi için ekmeğin değerlendirilmesine önem verilmesini istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası