Ege Postası
Geri

“Gerekirse 150 otobüsle Ankara'ya giderim!“

CHP İzmir’de gündem meclis üyelerinin belirlenmesine yönelik yöntem oldu. 3 Ocak’ta Ankara’ya gidecek olan İl Başkanı Ali Engin, metropol ilçe başkanlarıyla basına kapalı toplantı yaptı. Toplantıya damgasını Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz vurdu. Manduz'un belediye başkan adayının da ön seçimle belirlenmesi gerektiğini söylediği ve “ Gerekirse 150 otobüsle Genel Merkeze çıkarma yaparım” dediği öğrenildi.İlçe başkanlarınıntamamına yakını toplantıda “fermuar sistemine karşıyız” mesajı verdi.
“Gerekirse 150 otobüsle Ankara'ya giderim!“
Haberler / Yerel Politika
30 Aralık 2013 Pazartesi 18:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, metropol ilçe başkanlarıyla basına kapalı toplantı yaptı. İl yöneticilerinin de katıldığı toplantının ana gündem maddesi meclis üyelerinin belirlenmesi oldu. Toplantıda ilçe başkanlarının büyük çoğunluğu meclis üyeliklerinde önseçim istedi. Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ve Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise belediye başkan adayının da önseçimle belirlenmesini istedi. Manduz’un toplantıda, “İl Başkanı olarak sizi, ilçe başkanı olarak bizi dikkate almıyorlar. Karabağlar’da belediye başkan adayı ve meclis üyelerinin ön seçimle belirlenmesini istiyoruz. Örgüt bunu istiyor. Bu isteğimizi Ankara’da dile getirin. Gerekirse 150 otobüsle Genel Merkez’e çıkarma yaparım” dediği öğrenildi.

CHP Genel Merkezi, İzmir için iki önemli adım attı. İzmir’de meclis üyelikleri için eğilim yoklaması kararı alınırken, ilçe belediye başkan aday adaylarının açıklanması 15 Ocak sonrasına bırakıldı.İzmir ekseninde yaşanan gelişmeler sonrası İl Başkanı Ali Engin, metropol ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı. Yaklaşık 40 dakika süren toplantıda ilçe başkanlarının büyük çoğunluğu ‘önseçim’ dedi.

MANDUZ’DAN GÖZDAĞI!

Toplantıya Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz’un çıkışı damga vurdu. Manduz'un hem meclis üyeliklerinde hem de belediye başkan adayının belirlenmesine yönelik ön seçim isteğini gür bir sesle gündeme getirdiği belirtildi.  Karabağlar’da örgütün önseçim istediğinin altını çizen Manduz'un “Genel Merkez her şeyi kendi üstleniyor. Bizi dikkate almıyorlar. Bu kadar olmaz. İl Başkanı olarak sizi ilçe başkanı olarak bizi dikkate almıyorlar. Karabağlar’da belediye başkan adayı ve meclis üyelerinin ön seçimle belirlenmesini istiyoruz. Bu isteğimizi Ankara’da dile getirin. Gerekirse 150 otobüsle Genel Merkez’e çıkarma yaparım. Meclis üyeliklerinde fermuar sistemine karşıyız” çıkışını yaptığı öğrenildi. 


KARAMUSTAFAOĞLU DA MANDUZ’A KATILDI

Belediye Başkan adayının  önseçimle belirlenmesine yönelik isteğini toplantıda gündeme getiren diğer isim ise Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu oldu.Karamustafaoğlu'da örgütün 'önseçim' istediğini Engin'e bildirdi. 


DİĞER BAŞKANLARIN GÖRÜŞÜ NE OLDU'
Toplantıda Gaziemir, Narlıdere ve Güzelbahçe ilçe başkanları meclis üyeliklerinde 'önseçim' vurgusu yaptı. Buca İlçe  Başkanı Bektaş Gül’ün meclis üyeliklerinin belirlenmesinde üye bazlı önseçim istediklerini ikinci alternatiflerinin de delege bazında önseçim olduğunu söyledi.Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer’in ise delege bazında önseçim istediklerini, ikinci alternatiflerinin atama olduğunu söylediği belirtildi. 

ENGİN ÇEVRE İLÇELERİ TELEFONLA ARAYACAK
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ilçe başkanlarının taleplerini tek tek not aldı, 3 Ocak’ta Ankara’da Genel Merkez’e sunacağını söyledi. Engin, metropol dışı kalan ilçelerin görüşlerini  telefonla alacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası