Ege Postası
Geri

Geri çekilen imzalar geçerli m? Tüzük ne diyor

CHP’de parti içi muhaliflerin kurultay toplanması için topladığı imzaları teslim etme sürecinin tamamlanmasının ardından başlayan yeterli imza var/yok, geri çekilen 50 imza var tartışmaları sürüyor. Öte yandan CHP’nin son Tüzük’ünün 48’inci maddesinin 3’üncü maddesi, “On beşinci günün bitiminden sonra imza çekilmesi hüküm ve sonuç doğurmaz” ibaresini taşıyor. CHP üst düzey yöneticileri de maddeyi doğrulayarak, çekilen imzaların bir önemi olmadığını ve sonuç doğurmayacağını belirtti.
Geri çekilen imzalar geçerli m? Tüzük ne diyor
Haberler / Politika
3 Ağustos 2018 Cuma 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP’de 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından başlayan genel başkan seçimli olağanüstü kurultay taleplerinin 16 Temmuz’da imza toplama hareketine dönüşmesiyle ilgili süreç, 630 noter tasdikli ıslak imza belgesinin genel merkeze teslim edilmesiyle sona erdi.

İmzaları teslim alan genel merkez yöneticileri ise imzaların inceleneceğini, inceleme sonrasında delege hazirun cetveline ölüm, mükerrer, sahte imza gibi durumların işaretlenmesinin ardından ortaya çıkan imza sayısına göre kurultay yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini belirtti.

Öte yandan CHP kulislerinde konuşulan bilgilere göre muhaliflerin elinde 618 imza verildiğine dair beyanname bulunuyor ancak bu beyanname sahiplerinin en az 22’sinin notere giderek imzalarını geri çektiği kaydediliyor. 17 imza sahibinin ise muhaliflere beyannamenin sadece fotoğrafını gönderdiği dile getiriliyor.

Bu durumda işleme konulacak imza sayısının 605 olduğu kaydedilirken, CHP genel merkez yöneticileri 50 delegenin imzasını geri çektiğini ve imza sayısının 550’lere gerilediğini, yeterli sayıya ulaşılamadığını, kurultay toplanması için bin 242 delegeden en 622 delegenin imzasının şart olduğunu belirtiyor.

CHP TÜZÜĞÜ’NÜN O MADDESİ NE DİYOR'

İmza verme ve geri çekme tartışmaları bu şekilde sürerken, CHP’nin son Tüzük Kurultayı’nda 48’inci maddenin 3’üncü maddesine eklenen bir madde dikkat çekiyor. İlgili maddede, “Üye tamsayısının beşte birinin talebiyle kurultayın olağanüstü toplantıya çağrılabilmesi için imzaların, on beşinci günün bitiminden itibaren yedi gün içerisinde Genel Başkanlığa teslim edilmiş olması gerekir. On beşinci günün bitiminden sonra imza çekilmesi hüküm ve sonuç doğurmaz” ifadesi yer alıyor.

15 günlük süre içinde geri çekilen imzaların ne olacağı ve yargıya gidildiği taktirde sonuç alınıp alınamayacağıyla ilgili tartışmalara tüzüğün açıklık getirdiği ifade ediliyor. Yani muhalifler yargıya gitse bile bu madde gereğince umduklarını bulamayacaklar. 

PAZARTESİDEN SONRA ÇARŞAMBA GÜNÜ İMZAMI GERİ ÇEKEYİM DERSENİZ…

Maddeyi yorumlayan CHP’li üst düzey genel merkez yöneticileri de, “15 gün içerisinde imzaları geri çekebilirsiniz. 15 günden sonra yani pazartesi 17’den sonra imza çekerseniz, sonuç doğurmuyor. Bir kıymeti harbiyesi yok. İmza verme süresi 15 gün, bu süre içerisinde imza verebilirsiniz de geri çekebilirsiniz de. Sonrasındaki bir hafta içerisinde de verilmiş imzaları toplayıp genel merkeze verebilirsiniz. Pazartesinden sora Çarşamba günü ben imzamı geri çekeyim dedin, bunun bir kıymeti harbiyesi yok” değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası