Ege Postası
Geri

Gezi anmasına TOMA'lı müdahale

Gezi olaylarının birinci yıldönümünde İzmir yine şiddet olaylarına sahne oldu. Sivil toplum örgütleri ve emek platformlarının çağrısı üzerine Gündoğdu Meydanı'nda toplanan binlerce İzmirli tarafından düzenlenen anma etkinliklerinin ardından protestolarına devam etmek isteyen bazı gruplara emniyet güçleri müdahale gerçekleştirdi.Yaşanan olaylar sonrasında İzmir sokakları yine savaş alanına dönerken, 51 kişi gözaltına alındı.Yaralanan iki kişi hastaneye kaldırıldı.
Gezi anmasına TOMA'lı müdahale
Haberler / Genel
31 Mayıs 2014 Cumartesi 22:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda toplanan grupların bazıları, anma etkinliklerinin ardından Konak istikametine doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 300 kişiden oluşan grubun yürüyüşü sırasında bazı iş yerlerinin ve bankaların camları kırılırken, sokakların çeşitli noktalarına da sprey boyalarla yazılar yazıldı. Hükümeti protesto ederek istifaya çağıran eylemcilerin yürüyüşü Cumhuriyet Bulvarı'nda yer alan Borsa Sarayı önünde kesilirken, emniyet güçlerinin bir süre tekrar eden uyarılarına gruplardan taş, cam şişe ve havai fişeklerle karşılık geldi. Kısa süre sonra yol üzerinde barikat kuran çevik kuvvet birimleri akrepler ve TOMA'lar ile tazyikli su ile eylemcilere müdahalede bulundu. Polisin sert müdahelesi biber gazıyla devam ederken, Cumhuriyet Meydanı istikametine kadar kovalamaca yaşandı.

"İzmir'de binler Gezi için Gündoğdu'da"haber için tıklayınız


GÖZALTILAR VAR!
Olayların ardından Alsancak istikametine ilerleyen Çevikkuvvet, aralarında vatandaşlarında yer aldığı çok sayıda vatandaşa müdahalade bulundu. Tazyikli su ve biber gazıyla ikinci müdahaleye başladı. Aralarında basın mensuplarında yer aldığı gruba müdahalade bulunan polise vatandaş tepki gösterdi. Uzun süre protesto edilen ve yuhalanan emniyet kafelere ve restoranlara giderek gözaltılara başladı. İkinci müdahalenin ardından da Alsancak’ta bulunan az sayıdaki eylemci ara sokaklara dağıldı. Polisin yoldan geçen vatandaşları da gözlatına alma girişimi vatandaş tarafından sloganlarla protesto edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası