Ege Postası
Geri

Gezi'nin birinci yılında İzmir ayakta

Taksim’de meydana gelen ve yurt çapında geniş yankı bulan Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümünde İzmir’i yine hareketli günler bekliyor. Taksim Dayanışması’nın İstanbul’da “31 Mayıs’ta meydandayız” sloganıyla yaptığı çağrı üzerine harekete geçen çok sayıda sivil toplum örgütünün yanı sıra, İzmir’de de benzer bir eylem süreci için hazırlıklar başladı. Cumartesi günü Basmane Meydanı’nda toplanacak olan yüzlerce emek ve dayanışma örgütü, anma etkinliklerinin ilkinde Gündoğdu Meydanı’nda buluşacak.
Gezi'nin birinci yılında İzmir ayakta
Haberler / İzmir
30 Mayıs 2014 Cuma 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gezi Parkı olaylarının birinci yılında sosyal medya üzerinde başlayan yoğun hareketlilik tüm hızıyla devam ederken, İzmirli emek ve dayanışma örgütlerinden de meydanlar için çağrı geldi. “Gezi’den Soma’ya mücadeleye devam” sloganı altında örgütlenen başta DİSK, KESK, TMMOB, TTB olmak üzere, sivil toplum örgütleri, emek ve demokrasi örgütleri, meslek odaları, çeşitli dernekler, spor kulüplerinin taraftarlar grupları, siyasi partiler, forumlar, gençlik örgütleri ve çok sayıda topluluk on binlerce kişiyle alanlara çıkacak. 31 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek çeşitli organizasyonlar ve anma etkinlikleriyle start alacak yıldönümünde ilk  organizasyon ise Basmane Meydanı’ndan Alsancak Gündoğdu Meydanı’na gerçekleşecek dev yürüyüş olacak.
 
 31 MAYIS 18:00
Geçtiğimiz yıl 30 Mayıs tarihinde alevlenen ve ülkenin dört bir yanına yayılan Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde İzmir’i yine hareketli günler bekliyor. Sosyal medyada günler öncesinden başlayan örgütlenme tüm hızıyla sürerken, sivil insiyatif yeniden meydanlara çıkmaya hazırlanıyor. Milyonlarca insanın ülkenin dört bir yanında özgürlük, adalet ve saygı talepleriyle başlattığı “Haziran İsyanı”nın yıldönümüne sayılı günler kala pek çok kentte olduğu gibi kentte İzmir’de de eylem çağrıları sürüyor. Kent genelinde düzenlenecek olan anma etkinliklerinde ortak buluşma noktasının Basmane Meydanı olması beklenirken, ilerleyen günlerde de devam edecek eylem sürecinin ilk durağı Gündoğdu Meydanı olarak belirlendi.
 
İZMİR’DE ADRES GÜNDOĞDU MEYDANI
İzmir genelinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, emek ve demokrasi güçleri, sendikalar, meslek odaları, çeşitli dernekler, spor kulüplerinin taraftarlar grupları, çeşitli kurumların temsilcileri, siyasi partiler, forumlar, gençlik örgütleri ve çok sayıda vatandaştan oluşması beklenen on binlerce kişilik kortej 18:00’da Basmane’den Alsancakta’ki Gündoğdu Meydanı’na dev bir yürüyüş gerçekleştirecek.
 
GEZİ ŞEHİTLERİ İÇİN ÇADIR KURULACAK
“Gezi’den Soma’ya mücadeleye devam” ve “Unutmadık, unutturmayacağız” sloganları altında toplanacak olan İzmirliler, 19:00’da Gündoğdu Meydanı’nı dolduracak. Direnişin birinci yılında Gündoğdu’da “Gezi Şehitleri” Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Hasan Ferit Gedik, Mustafa Sarı, Medeni Yıldırım ve Berkin Elvan için birer çadır kuracak olan kalabalık, saygı duruşunda bulunarak geçen yılki protesto gösterilerinde yaşamını yitiren gençleri anacak. Diğer yandan, günün erken saatlerinden itibaren çeşitli etkinliklerle Gezi’yi anacak olan İzmir halkı, eylem sürecine ilerleye günlerde de devam edecek. “Gezi’den yana yüreği atan herkesi alanlara bekliyoruz” diyerek tüm İzmirlileri meydanları doldurmaya çağıran emek ve demokrasi güçleri; hem dayanışma, demokrasi, adalet, eşitlik, doğa, umut ve direniş gibi kavramlar çerçevesinde barışçıl eylemler düzenleyecek, hem de Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden emekçilerin yasını tutacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası