Ege Postası
Geri

Gökçe Gökçen'den Can Atalay açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, halen cezaevinde tutuklu olan TİP Milletvekili Can Atalay’ın tahliye talebinin reddedilmesine ilişkin, “Yargıtay bugün Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliyesini oy birliğiyle reddederek Hatay halkının iradesine, depremde büyük bir felaket yaşayan milletimize hakaret etmektedir. Yargıtay, görülüyor ki bu kararda Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını da çiğnemektedir. Depremde Hatay’ı bir başına bırakan iktidar, şimdi de Can Atalay’ı serbest bırakmayarak Hatay’ın demokratik iradesini gasp etmektedir” açıklamasını yaptı.
Gökçe Gökçen'den Can Atalay açıklaması
Haberler / Politika
13 Temmuz 2023 Perşembe 23:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, halen cezaevinde tutuklu olan TİP Milletvekili Can Atalay’ın tahliye talebinin Yargıtay tarafından reddedilmesine ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. Gökçen’in açıklaması şöyle:

“Can Atalay Gezi direnişi, bu ülkede özgürlük isteyen, baskıcı hükümete haddini bildiren milyonlarca gencin direnişiydi. Halkın meşru itirazına öfkesini hiç unutmayan Erdoğan, sırf Gezi tutuklularından intikam almak istediği için bugün hapisteler. Gezi davası bir intikam davasıdır, Can Atalay ve tüm Gezi tutukluları siyasi bir kararla cezaevindeler.

Yargıtay bugün Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliyesini oy birliğiyle reddederek Hatay halkının iradesine, depremde büyük bir felaket yaşayan milletimize hakaret etmektedir. Yargıtay, görülüyor ki bu kararda Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını da çiğnemektedir. Gezi’ye ve Gezi’de öldürülen gencecik insanlara öfkesini yıllar sonra hala içinde tutan Erdoğan, önce depremde tir tir titreyerek, yardım bekleyerek hayatını kaybeden canların hesabını Hatay halkına versin. Hatay halkının temsilcisi Can Atalay’ın tahliyesini reddedip Anayasayı çiğneyenler suç işlemektedir. Depremde Hatay’ı bir başına bırakan iktidar, şimdi de Can Atalay’ı serbest bırakmayarak Hatay’ın demokratik iradesini gasp etmektedir.”

 

 

İzmir Barosu'ndan Can Atalay’ın tahliyesinin reddine tepki
 

 

 

Yargıtay, Can Atalay'ın tahliye talebini reddetti

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası