Ege Postası
Geri

Gökçek'e 'provokatör' demek suç değil!

Mahkemeden Gökçek'e twitter mesajı: Sen de yapıyorsun, katlanacaksın! Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisine Twitter hesabından "Twitter başkanlığı-provokatörlük yapacağına, belediye başkanlığı yap" diyen Mustafa G.'ye, hakaret davası açtı. Mahkeme Gökçek'e "Aynısını sen de fazlasıyla yapıyorsun, katlanacaksın" dedi. Mustafa G. beraat etti.
Gökçek'e 'provokatör' demek suç değil!
Haberler / Güncel
19 Ağustos 2015 Çarşamba 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter kullanıcısı Mustafa G.’nin kendisi hakkında yazdığı “Twitter başkanlığı yaparak, provokatörlük yapacağına, belediye başkanlığı yapsa, yaşanmaz bunlar” şeklindeki tweeti nedeniyle hakaret davası açtı. Taraf gazetesinden Adnan Keskin'in haberine göre 11 Haziran tarihinde Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunma yapan Mustafa G., Melih Gökçek hakkında yazdıklarında hakaret kastı olmadığını ve Gökçek’in Twitter hesabından birçok kişiye yazdığı mesajlarda “provokatör” dediğini söyledi.

BERAAT ETTİ 

Bu savunması üzerine mahkeme Mustafa G.’nin eleştirisini ifade özgürlüğü kapsamında görerek beraatine hükmetti. Mahkeme kararında "Ülkemizde siyasi söylemler incelendiğinde daha ağır biçimde ithamların yapıldığı bilindiğinden suça konu söylemin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında ağır eleştiri niteliğinde kaldığı görülüyor" denildi.

SEN DE YAPIYORSUN KATLANACAKSIN

Mahkeme kararının gerekçesinde şunlara vurgu yaptı: “Demokratik hayat içinde siyasi kişiliğe sahip ve nüfusu birkaç milyonu bulan bir şehrin belediye başkanlığını yapan kişinin kendisine yapılan ve içeriği itibariyle hakaret niteliği taşımayıp daha çok ağır eleştiri niteliğinde kabul edilebilecek bu tür mesajların benzerlerinin şikayetçi tarafından da twitter üzerinden başka kişilere gönderildiği anlaşılmıştır.” (Radikal)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası