Ege Postası
Geri

Lice’ de çatışma: 1 asker şehit, 3 asker yaralı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nin kırsal kesiminde bugün PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit olurken 3 asker ise yaralandı.
Lice’ de çatışma: 1 asker şehit, 3 asker yaralı
Haberler / Güncel
18 Ağustos 2015 Salı 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Lice'deki çatışmada ağır yaralanan askerlerden biri yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

GENELKURMAY'DAN LİCE AÇIKLAMASI
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan ve 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin ise yaralandığı çatışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Genelkurmay internet sitesinde yapılan açıklama şöyle:

"17 Ağustos 2015 tarihinde saat 20.00’da Bölücü Terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve teröristlerce ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kesen teröristleri, tespit edilen gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek  maksadıyla,  Jandarma Özel Harekât Timlerince operasyon başlatılmıştır.

18 Ağustos 2015 tarihinde saat 12.15’te Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla çatışma çıkmış, çıkan çatışmada dört Kahraman personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopterle hastaneye sevk edilmiştir. Tedavileri süren yaralılarımızdan durumu ağır olan bir personelimiz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı,  karadan ve havadan takviye birlikler sevk edilmiş olup  teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman Personelimize  acil şifalar temenni ediyoruz."

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA


Diyarbakır Valiliği'nin dün saat 21.00'den bugün saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, bugün öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK 'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere göre 4 asker yaralandı.  Yaralanan askerlerden biri şehit oldu. Şehit askerin 35 yaşındaki uzman çavuş  Muammet Tufan olduğu öğrenildi. Yaralanan bir teğmen ile 2 uzman çavuşun  tedavilerine devam ediliyor. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Çatışmaların sürdüğü bölgeye Kobra tipi helikopterin de sevk edildiği belirtildi.

Çatışmaların sürdüğü bölgeye Kobra tipi helikopterin de sevk edildiği belirtildi. 

MİLLETVEKİLİ BÖLGEYE GİTTİ

DBP Diyarbakır İl Başkanlığı, Lice'deki olaylar nedeniyle HDP Diyarbakır Milletvekili Nİmetullah Erdoğmuş, merkez Kayapınar İlçesi Belediye Başkanı M.Ali Aydın ile HDP ve DBP'li yöneticilerin bölgeye gittiğini açıkladı. Açıklamada, çatışmaların sürdüğü bölgede orman yangınlarının çıktığı öne sürüldü.


ŞEMDİNLİ'DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMA



Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezinde şiddetli çatışmalar sürerken, birçok eve roket ve mermi isabet ettiği öğrenildi. Özelikle ilçe girişlerindeki Şapatan köyü Yayla ve Meydan mahallelerinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasındaki çatışmaların şiddetlenerek devam ettiği belirtildi.



Dumanların yükseldiği ilçede vatandaşların evlerinde dışarı çıkamadığı ifade ediliyor. İlçeye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, henüz yetkilerden resmi bir açıklama yapılmadı. İlçe sakinlerinin evlerine kapandığı tüm işyerlerinin kapalı olduğu, GSM operatörlerinin de çalışmadığı kaydedildi. İlçe hastanesinin güvenlik güçlerinin kontrolünde olduğu ve kimsenin alınmadığı iddia ediliyor. 



Çatışmalar nedeniyle ormanlık alanlarda yangın çıkarken kobra helikopterleri PKK'lıların bulunduğu alanları bombalıyor. Meydan mahallesinde bulunan erkek Kuran kursunun da çatışmalar sırasında isabet aldığı öğrenildi. Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığı ise açıklanmadı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası