Ege Postası
Geri

Göstericilerin köprüden attığı çocuk, valiyi ziyaret etti

Adana’da Gezi Parkı eylemleri sırasında kağıt toplarken köprüden atılan 12 yaşındaki Ferdi Şenol, babası Nizamettin Şenol ve İl Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanı Aynan Binboğa ile Vali Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret...
Göstericilerin köprüden attığı çocuk, valiyi ziyaret etti
Haberler / Güncel
6 Ağustos 2013 Salı 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana’da Gezi Parkı eylemleri sırasında kağıt toplarken köprüden atılan 12 yaşındaki Ferdi Şenol, babası Nizamettin Şenol ve İl Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanı Aynan Binboğa ile Vali Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret etti. Haziran ayındaki yasadışı eylemlerde göstericiler tarafından Kasım Gülek Köprüsü’nden itilen Gülbahçe İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Ferdi’nin bacağı kırılmıştı. Coş, soru üzerine doktor olmak istediğini belirten Ferdi’ye, “Neden olmasın. Zaten doktorlar iyileşmende büyük gayret sarfetti. İnşallah doktor olursun sende başkalarının sağlığı için çalışırsın.”dedi.

Ferdi’nin eğitimine her türlü maddi manevi desteği vereceklerini ifade eden Vali Coş, anne babaların çocukların kıymetini bilmesini istedi. Aileleri küçüklere yönelik şiddet içeren davranışlardan kaçınması uyarısında bulunan Coş, “Yakın geçmişte Ferdi’nin maruz kaldığı üzüntü verici, insanlık dışı şiddeti tekrar telin ediyoruz. Bu tür durumların olmaması için de bütün vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ebeveynler çocuklarını okutmak için her türlü fedakarlığı yapsın. Eğer imkanlarınız yetmiyorsa haber verin; devlet olarak sahip çıkalım. İnşallah Ferdi’ye yardımcı olacağız. Ferdi, amaçladığı gibi Allah’ın izniyle okuyup, bir doktor olarak hizmet edecek.” diye konuştu.

Ferdi’nin dosyasının cumhuriyet savcıları tarafından takip edildiğini kaydeden Coş, polisin de bu konuda araştırmalarını sürdürdüğüne işaret etti. Çocuğa insanlık dışı muamelede bulunan kişilerle ilgili henüz somut bir bilginin kendisine intikal etmediğine işaret eden Coş, şöyle devam etti: “Ancak tahkikat devam ediyor. İnşallah bir sonuç çıkar. Yakalanır yakalanmaz o ayrı bir şey. Önemli olan insanların kendi vicdanlarında kontrol mekanizmasını kurmasıdır. Akıl, ahlak ve vicdan dışı merhametsiz davranışları yapmamasıdır. Eğer bu tür davranışları yapmamak için kendi içlerinde öz denetim mekanizmalarını kurmuşlar ise polise bile çoğu kez hacet kalmaz. Ama biz burada maddi hukuk açısından bu güzel kardeşimizin sıkıntısını gidermek için ne gerekirse üstlendik. Hep beraber Ferdi’yi iyi bir gelecekle buluşturmaya gayret edeceğiz.”

Ferdi’nin olayını gören kişilerin adaletin tecellisine yardımcı olmaya davet eden Vali Coş, cocukların siyasi eylemlerde birer obje haline getirilmemesi uyarısında bulundu.
Baba Nizamettin Şenol ise oğlunu köprüden atan faillerin mutlaka ortaya çıkması gerektiğini dile getirdi.

İl Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanı Aynan Binboğa ise Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen “Çocukluğumu yaşamak istiyorum” projesine dahil edilen Ferdi Şenol ve ağabeyi Hakan Şenol’un 12-18 Ağustos 2013 tarihlerinde İstanbul Ümraniye İzci Kampına götürüleceğini anlattı. Ferdi’nin yaşadığı kötü olayı unutması, yaşıtlarıyla oynayıp eğlenmesini istediklerini aktaran Binboğa, bütün çocukların en güzel şekilde misafir edileceğini bildirdi.
Ziyarette Coş, Ferdi Şenol’a çeşitli hediyeler verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası