Ege Postası
Geri

Göynücekli torunlardan Çanakkale’de yatan dedelere ziyaret

Amasya’nın Göynücek ilçesinde faaliyet gösteren Atatürk İlkokulu’ndan 25 öğrenci, Çanakkale Savaşı sırasında 21 yaşında şehit düşen Haydar oğlu Satılmış’ı mezarı başında ziyaret etti.Göynücek Kaymakamlığı ve Belediyesi...
Göynücekli torunlardan Çanakkale’de yatan dedelere ziyaret
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amasya’nın Göynücek ilçesinde faaliyet gösteren Atatürk İlkokulu’ndan 25 öğrenci, Çanakkale Savaşı sırasında 21 yaşında şehit düşen Haydar oğlu Satılmış’ı mezarı başında ziyaret etti.
Göynücek Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale ve İstanbul gezisine öğrenci, öğretmen ve velilerden toplam 45 kişi katıldı.
Çanakkale ve İstanbul gezisinin öğrenciler açısından çok anlamlı olduğunu belirten Grup Sorumlusu Osman Aslan, bu tür gezilerin öğrencilerin kendi tarihini daha iyi öğrenmeleri ve anlamaları açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Canlarını feda ederek bize bu vatanı emanet eden ecdadımızı rahmetle anmak ve kardeşlik ruhunu canlandırmak için Çanakkale Şehitliği’ne ziyarette bulunduklarını ifade eden Aslan; “Çanakkale Şehitliği gezisi esnasında öğrencilerin Göyünücekli Şehit Haydar oğlu Satılmış’a ayrı bir ilgi gösterdiler.
Truva antik kenti, onun içindeki arkeoloji müzesi ve Aynalı Çarşı gibi Çanakkale'nin kültürel ve tarihi mekanlarını gören öğrencilerimiz, ayrıca Namazgah Tabyası, Nusret Mayın Gemisi, Yahya Çavuş Anıtı, 57. Alay Şehitliği ve Gelibolu Yarımadası'ndaki Çanakkale savaşlarına simge ve mekan olmuş birçok yer konusunda geniş bilgi sahibi oldu.
Yıllar önce bu topraklarda memleketinden kopup gelmiş ve ülke için canını vermiş dedelerinin mezarlarını da ziyaret edip dua etme imkanı yakaladılar.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası