Ege Postası
Geri

Grand Plaza'da işlem tamam

Geçtiğimiz ay boyunca devam eden ve DİSK ile tartışmalı bir şekilde son bulan sürecinin ardından toplu sözleşme için yeniden masaya oturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sefer masa başında iş barışına evet dedi. Büyükşehir’e bağlı firmalardan Grand Plaza A.Ş. bünyesinde çalışan 320 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme kapsamında, taraflar yüzde 8’lik artış için anlaştı.
Grand Plaza'da işlem tamam
Haberler / İzmir
26 Ağustos 2013 Pazartesi 14:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin talebi doğrultusunda noktalanan ve İZELMAN ve İZENERJİ’de çalışan 10 bine yakın emekçinin kaderini tayin eden YHK (Yüksek Hakem Kurulu) kararının ardından yaşanan tartışmalar ve sonrasında gelen sıkıntılı günler neticesinde yeni bir toplu sözleşme için yine sendika ile masaya oturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sefer masa başında iş barışına evet dedi.

ÜCRETLERDE YÜZDE 8’LİK ARTIŞ


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde catering hizmetleri, kafeterya, yiyecek ve içecek servisi gibi hizmetlerini yürüten Grand Plaza A.Ş. bünyesinde çalışan 320 personeli ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri grev kararı gelmeden noktalandı. Grev eylem kararına sayılı günler kala, olmazsa olmaz artış talebini yüzde 10 olarak açıklayan sendika anlaşmaya imza attı. Yaklaşık 2,5 ay süren görüşmeler neticesinde taraflar masa başında anlaşma sağlarken, yüzde 8’lik ücret artışı öngören toplu iş sözleşmesi de hayata geçti.

İKRAMİYELERDE ARTIŞ SAĞLANAMADI


Grand Plaza A.Ş. çalışanlarının örgütlü olduğu TÜRK-İŞ’e bağlı TOLEYİS (Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri işçileri Sendikası) ile işveren İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmeleri sonrasında sağlanan anlaşma çerçevesinde, yüzde 8’lik ücret artışı sağlanacak. 25 ay sürecek olan sözleşme kapsamında, sosyal güvenceler ve ek ücretler hariç taban ücreti 44,8 liralık yövmiye, tavan ücreti ise 78 lira yövmiye olarak belirlendi. 75 gün olan ikramiyelerde ise sendikanın tüm çabalarına rağmen artış sağlanamadı. Sosyal haklar kapsamında, izin yardımı ve bayram yardımında yüzde 20’lik artış onaylandı.

SENDİKA, ÇALIŞANLARI DİNLEDİ

İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerinde yaşanan YHK krizi sonrasında sözleşme görüşmelerinde temkinli adım atan TÜRK-İŞ’e bağlı TOLEYİS Sendikası, çalışanları ile yaptıkları toplantılar sonrasında greve gitmek yerine anlaşma yolunu seçerken, sendika adına açıklama yapan TOLEYİS Ege Bölge Şube Başkanı Habib Karakuş, çalışanlar için olumlu adımlar attıklarını ve masa başında anlaşma sağlanmasından ötürü mutlu olduklarını kaydederek, “Biz çalışanlarımız ne istiyorsa onu yaptık ve elimizden gelen çabayı gösterdik. Sonuçta Grand Plaza, belediyenin hizmetlerini yürüten özel bir firma ve dolayısı ile kar amacı gütmeyen, kamu hizmeti sunan bir kuruluş. Bir tek ikramiye konusunda ilerleme sağlayamadık. Sendika olarak biz de, belediye de elinden geleni yaptı. Görüşmeler gelebileceği yere kadar geldi, ve bitmesi gerekiyordu. Emekçileri memnun edecek adımlar attık, hayırlı olmasını dilerim” dedi.

SÖZLEŞME KİMLERİ KAPSIYOR'

Aşık Veysel Rekreayon Alanı, Doğal Yaşam Parkı, Tarihi Asansör, Tarihi Rekreasyon Alanı, Yassıca Ada gibi tesislerdeki kafeteryaların yanı sıra, belediye içerisindeki birçok birime mutfak hizmeti sunan Grand Plaza A.Ş., aynı zamanda halka ucuz fiyatla ekmek sunan Kent Ekmek Fabrikası ve Kent Ekmek bayilerini de işletmesini üstleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası