Ege Postası
Geri

Gül: Onun adaylığını manşetlerden öğrenmem

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Biraz daha sert oldu" dediği yerel seçim sürecini ve etkilerini değerlendirdi: ‘Artık dışarıda oluşan algı bozukluklarını süratle düzeltmek gerekir. Yoksa bu hasarlar, ileride tamiri zor hasarlara dönüşür’ Cumhurbaşkanı seçiminde adayının en geç mayısta belli olacağını söyleyen Gül, ‘Bu konuda Başbakan bana haber vermeden sürpriz yapmaz. Ben ona yapmam, o da bana yapmaz. Manşetlerden öğrenmem’ dedi.
Gül: Onun adaylığını manşetlerden öğrenmem
Haberler / Genel
3 Nisan 2014 Perşembe 09:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt ziyaretinde, akşam saat 22.00’de, geziye katılan 9 gazetecinin sorularını yanıtladı. 

Seçim sonuçlarına birçok yerde yapılan itirazlar hakkında ne düşüdüğü sorulan Gül, "Övündüğümüz şey şu sonuçta 1950’den beri seçim yapıyoruz. Millet de netice ne olursa olsun büyük bir olgunlukla karşılıyor. Gördüğüm kadarıyla itirazlar oluyor. Kaybeden ve kazanan yakın olunca itirazlar olacaktır, normal karşılamak gerekir. Titizlikle sayımlar yapılmalı, varsa itirazlar neticelendirilmeli. Nihayetinde hâkim teminatı altında seçimler yapılıyor. Bütün partilerin temsilcileri var. Sayılan oylarda bir şeyler varsa, götürülürken torbalarda falan olabilir. Dikkatle sonuçlandırılmalıdır. ABD’de bile Başkan Bush’un ilk seçimini hatırlarsınız seçiminde neler oldu. 140-150 oyla başkan seçildi. Sonra oylar tekrar sayıldı. Sonra da o başkan savaşa girdi. Bunların hepsi normal görülmeli. Önemli olan titizlikle takip edilip itirazların neticelendirilmesi" dedi. Gül, seçim sonuçlarını şöyle değerlendirdi: 
 
BİRAZ SERT OLDU 
"Milletin takdirini herkes olgunlukla karşıladı. Herkes kendisine göre bir ders çıkaracaktır. Olağandışı bir seçim kampanyası oldu. Türkiye’deki seçim döneminin kırıcılığı 1950’den beri hep böyle, hangi döneme bakarsanız bakın. Bu geleneği değiştirmediğimiz sürece maalesef bazı eşikleri aşamayız. Benim kanaatim o. Ama bu sefer daha da farklı oldu, daha da biraz sert oldu. Bu ister istemez Türkiye’nin algısı ile ilgili problemler de yarattı. Şimdi seçimler bitti halk söyleyeceğini söyledi. Herkes de saygıyla karşıladı.
 
Türkiye’nin kendi esas uzun vadeli kendi gündemine dönmek gerekir. Normalleştirmemiz gerekir. Kurumların hepsinin kendi işinin başında ve Türkiye’nin esas büyük meselesi de ekonomik meselesidir. Türkiye’nin herhangi bir yetkide istikrar ve güveninin bozulmadığını göstermek ister. Güveni ve istikrarı özellikle birlikte kullandım. Anlamlarını biliriz ama istikrar ve güven ile birlikte Türkiye’nin tekrar reform günlerine dönüp herhangi bir AB ülkesi seviyesine gelmesi için yapmak istediği şeyler Türkiye’nin kendi ajandasındadır. Ajandası belli aslında. Dışarıda oluşan algı bozukluklarını süratle düzeltmek gerekir. Yoksa bu hasarlar ileride tamiri zor hasarlara dönüşür. Kayıp olur. Onun için ‘Türkiye siyasi geleneğinin sert kampanyalarından birini daha Türkler yaşadı orada bıraktılar’ dedirtmemiz lazım herkese. Unutmayalım ki ekonomik şeyler adım adım gelir. Bir günde ortaya çıkmaz onlar. Eğer güven, istikrar, gelecekle ilgili şeylerde problem görülmeye başlanırsa o zaman ekonomik sıkıntılar gelir. Onun için bunu hemen önlememiz lazım. Türkiye’nin normalleşmesi, bozulan algıları süratle düzeltmemiz gerekir. Benim esas vereceğim mesaj budur. Yoksa zaman kaybedilmeye çalışılır. Şu ortadaki kayıp dönemleri geri getiremiyorsunuz. Ama üst üste böyle kayıp olursa o zaman birikimi ve maliyeti çok olur. Tahribatı onarmak gerek."

CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLACAKMI'
Abdullah Gül, artık Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimi konuşmanın zamanının geldiğini belirterek, "Bu da konuşulacaktır tabii. Ne zaman derseniz; seçim yeni çıkmış. Seçimin neticeleri bile ilan edilmemiş. Bunlar bir ilan edilir. Nihayetinde o günlere gelmiş olduk. Nisan ayının sonunda Mayıs ayının başında bunlar netleşmiş olur. Nasıl olur, ne olur, bunları cumhurbaşkanlığı seçiminden önce oturur konuşuruz; Başbakan’la da diğer arkadaşlarımla da ona göre karar veririz. Cumhurbaşkanlığı ile her şeyin artık konuşulacağı gün geldi. Herkes bununla uğraşacak. Mayıs ayı içerisinde herhalde bunlar netleşir" dedi. 
 
SÜRPRİZ ADIM ATAR MI
Gül cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili, "Açıkçası ben Başbakan’a yapmam, O da bana yapmaz. Bu tip öyle meselelerde oturup konuşuruz. Manşetlerden öğrenmem" diye konuştu. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası