Ege Postası
Geri

O İlçeyi Kocaoğlu bile kurtaramadı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçim kampanyası sürecinde 3 mitinge katıldığı, 3 açılışta yer aldığı ve iki kere ilçe turu yaparak ‘özel’ tuttuğu Torbalı’da CHP belediyeyi AK Parti’ye kaptırdı.
O İlçeyi Kocaoğlu bile kurtaramadı!
Haberler / Genel
31 Mart 2014 Pazartesi 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP 2014 seçimlerinde İzmir’de 2009’daki başarısının gerisinde kaldı. 

Seçimde CHP adına en büyük sürpriz Torbalı’da yaşandı.Mevcut başkan İsmail Uygur’un yerine aday gösterilen Ufuk Yörük, yarışı AK Parti adayı Adnan Yaşar Görmez’e  kaybetti. Parti yöneticileri Torbalı’nın kaybedilmesini sürpriz olarak yorumladı.

KOCAOĞLU ÖZEL TUTTU AMA…
Aralık ayının sonunda CHP’nin yola devam kararı alarak Büyükşehir adayı olarak açıkladığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ocak ayının ortasında ilçe belediye başkan adaylarının belli olmaya başlamasından sonra seçim startını vermişti. Ocak ve Şubat aylarını ilçelerde açılışlarla geçiren Kocaoğlu, Mart ayıyla birlikte temposunu yükseltmiş ve her gün en az üç ilçeye giderek mitinglere katılmış, kırsalda köy ziyaretleri yapmış, metropolde esnaf ve STK’larla bir araya gelmişti. Kocaoğlu seçim kampanyası çerçevesinde en çok Torbalı’ya gitti. Kocaoğlu, Torbalı’da 3 miting, 3 açılış 2 ilçe ziyareti gerçekleştirdi. Kocaoğlu’nun seçim kampanyasında özel tutuğu ilçede CHP, AK Parti’nin gerisinde kaldı. Torbalı’da yeni başkan Adnan Yaşar Görmez oldu.

Torbalı Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezası Yargıtay 4. Ceza Dairesi tarafından onanmasının Genel Merkez’in ‘değişim’ kararında etkili olduğu ifade edilmişti. Kocaoğlu’nun da Torbalı’ya seçim kampanyasında çok fazla gitmesi  2011 seçimlerinde partinin Torbalı’da ikinci sırada çıkması, Torbalı'da mecburi aday değişikliğine gidilmesi ve DSP’nin bu ilçede CHP’den istifa eden İbrahim Öz’ü aday çıkarmasına bağlanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası