Ege Postası
Geri

Gülzar-ı Hacegan Camii ve Külliyesi'nin temeli atıldı

Erzurum'da İmam Efendi Osman Bedruddin Erzurum-i Hazretleri Derneği tarafından yaptırılan Gülzar-ı Hacegan Camii ve Külliyesi'nin temeli törenle atıldı. İmam Efendi Osman Bedruddin Erzurum-i Hazretleri Derneği Başkanı Vahdettin Şimşek,...
Gülzar-ı Hacegan Camii ve Külliyesi'nin temeli atıldı
Haberler / Genel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum'da İmam Efendi Osman Bedruddin Erzurum-i Hazretleri Derneği tarafından yaptırılan Gülzar-ı Hacegan Camii ve Külliyesi'nin temeli törenle atıldı.

İmam Efendi Osman Bedruddin Erzurum-i Hazretleri Derneği Başkanı Vahdettin Şimşek, törende yaptığı konuşmada camilerin her zaman hayatın merkezi olduğunu söyledi. Şimşek, "Efendimiz (sav) Medine-i Münevvere’de ilk iş olarak acilen Mescid-i Nebevi'sini yaptırmış ve daha sonraki bütün icraatlarını burada gerçekleştirmiştir. Bunu kendilerine örnek alan ecdadımız da peygamber sünnetini kendilerine şiar edinmişlerdir. Halkın yaşantısının en yoğun olduğu yerlere önce bir cami ve etrafına da müştemilatını inşa etmişlerdir. Erzurumumuzun tarihi merkezinde de bu şekilde onlarca cami ve bazen de cami ile bitişik veya yakın külliyeleri görmekteyiz." dedi.

Caminin herkesi kucaklayacak bir özelliği sahip olacağını belirten Şimşek, şöyle devam etti: "Erzurum'da bir ilk olacak şekilde yediden yetmişe her kesimi bünyesinde kucaklayacak olan bir cami ve külliyesini inşa etmek için derneğimizin yönetimi olarak teşebbüse geçtik. Yakutiye müftülüğümüzle iştişare ederek Milli Emlak'a ait mevcut arsaya projelerini çizdirip Yakutiye Belediyemizden ruhsatını alarak bu gün de sizlerin teşrifiyle temel atma safhasına geldik. Arsamız 3 bin 500 metrekare, kullanım alanı 2 bin 200 metrekaredir. Bir bodrum, zemin ve 1. kattan oluşacak inşaatımızın toplam alanı 5 bin 450 metrekare olacaktır. Mimarisi hem geçmişimizi hatırlatacak şekilde hem de modern mimarinin uygulanacağı farklı bir uygulama olarak tasarlanmıştır. Her kesimden erkeğiyle bayanıyla, genciyle-çocuğuyla-yaşlısıyla bizim diyebileceği bir manevi ortamın sağlanması asıl gayemizdir. Allah'ın izniyle birlikte inşa edeceğimiz bu güzel eserde bilinen eksikliklerin olmamasına dikkat ederek bir imani, ahlaki ve irfani hizmetin yapılmasına vesile oluruz."

Törende konuşmaların ardından külliyenin temeline ilk harç döküldü. Törene Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, kanaat önderleri, dernek mensupları ve vatandaşlar da katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası